Carl on Tue, 7 Nov 2006 18:01:02 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] MS Stubnitz: Electr(on)ic Performance Night:Anti-Delusion Mechanism - Kouhei Matsunaga - Edwin van der Heide


MS Stubnitz // 08-11-2006 // 21:00 // 7 Euro
Electr(on)ic Performance Night

Anti-Delusion Mechanism brengt een speciale performance voor de release van hun nieuwe CD: Eugenix.
Deze CD is een commentaar op de huidige ontwikkeling binnen de genetica en haar historische achtergrond. Voor deze avond zal A-D-M een performance voor plaatstaal en dansers presenteren, gevolgd door een concert voor synth en stem met uitsnedes gerelateerd aan de CD.
www.antidelusionmechanism.org

Kouhei Matsunaga groeide op in Osaka, Japan, luisterend naar hardcore techno en rap muziek. Zijn eerste release was op Electric Ladyland vol.5 op het Mille Plateau label. De track stond op credit van een unit genaamd Mou, en werd gecomponeerd door Kouhei en DJ Kuranaka. Daarna ontmoette Kouhei Masami Akita (Merzbow) in Kyoto en begonnen aan een samenwerking voor een aantal projecten. 1998 zag ook de release van Kouhei's eerste album, Upside Down, dat samenwerkingen bevatte met Masonna, Natiho Toyota, en Merzbow. Kouhei collaboreerde ook met Merbow aan een aantal werken voor Modulation & Transformation vol. 4. Kouhei's eerste Europese tour was met Merzbow in 2001. Hij werd daar geintroduceerd en beinvloed door Duitse groepen als Can en Der Plan. Hij ontmoette toen ook Alec Empire die hem introduceerde bij John Watermann Records. Zijn tweede Europese tour in 2003 nam hem door 15 landen en ook naar New York City samen met Carlos Giffoni. Kouhei's derde Europese Tour was met Zbigniew Karkowski, John Duncan en Rudolf Eber.
www.ffss.info/kouhei/top_kouhei.html 
www.discogs.com/artist/Kouhei+Matsunaga

Edwin van der Heide studeerde Sonologie op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is een componist en performer, voornamelijk van elektronische muziek en ontwerper van geluidsinstallaties. Hij werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe instrumenten, nieuwe technieken voor performance en nieuwe methodes van geluidsopwekking en -productie ter meerdere eer en glorie van zijn eigen persoonlijke muzikale taal. Vaste groepen zijn de ?ensorband' met Zbigniew Karkowski en Atau Tanaka en het trio met Florentijn Boddendijk en Anne Wellmer. 
Edwin van der Heide werkt niet met ritme of melodie, maar met geluiden, veelal in een ruimtelijke setting. Zijn installaties en bijdragen aan het werk van anderen baseren zich op interactieve verhoudingen met bezoekers van een met sensoren uitgeruste ruimte. Geluiden worden aangestuurd door de beweging of door andersoortige input van menselijke lichamen.
www.evdh.net

NDSM Werf // Ondinawegpier // Amsterdam Noord
www.stubnitz.com

Carl Weidner
 carl@stubnitz.com
2000-11-07 

_____________________ next part ______________________

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).