Publiciteit - Nederlands Film Festival on Wed, 26 Jul 2006 12:06:32 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] ZOOP IN INDIA bekroond met de Gouden Film


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 26 juli 2006


ZOOP IN INDIA bekroond met de Gouden Film

Sinds de rangers uit ZOOP IN INDIA een kleine vier weken geleden op premièretour gingen, hebben 100.000 fans de jeugdfilm in de bioscoop gezien. ZOOP IN INDIA wordt daarom bekroond met de Gouden Film. Vandaag nemen de hoofdrolspelers tijdens de fandag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen de prijs in ontvangst.

Regisseur Johan Nijenhuis is blij verrast over het resultaat: "Ik voel me vereerd dat zoveel kinderen ondanks de tropische zomertemperaturen de film zijn gaan kijken en hoop dat er nog velen volgen".

ZOOP IN INDIA draait op dit moment in 103 bioscoopzalen.

De speelfilm ZOOP IN INDIA is, net als het eerste deel ZOOP IN AFRIKA, voortgekomen uit de populaire televisieserie ZOOP. In ZOOP IN INDIA reizen de rangers af naar India als ze horen dat een kudde olifanten is ontvoerd. Ze splitsen zich op in twee groepen. De ene groep gaat op zoek naar de olifanten en de anderen reizen af naar Mombai, omdat er ook een spoor leidt naar Bollywood. In hun poging om de olifanten te redden, moeten ze niet alleen allerlei gevaren trotseren, ze belanden ook nog eens in een Bollywoodfilm.

Het scenario voor ZOOP IN INDIA is geschreven door Anya Koek en Wijo Koek. Anya Koek is samen met regisseur Johan Nijenhuis eveneens de bedenker van de serie ZOOP. ZOOP IN INDIA is een productie van NL Film Productie B.V. en Independent Films brengt de film in de bioscoop uit.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.zoop.tv

Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Publiciteit
Margo van der Valk
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
E publiciteit@filmfestival.nl

Independent Films Nederland BV
Britt Collegem
T 020- 5711098
M 06-16476446
E: britt@independentfilms.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).