suzanne on Fri, 17 Feb 2006 17:13:24 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Een andere wereld is mogelijk, maar kunnen we dat ook samen?


Film en debat avond
21 februari, 20.00 – 23.00
Overtoom 301, Amsterdam
entree: 3,5 euro

Een andere wereld is mogelijk! Maar kunnen we dat ook samen?

Diverse korte films en reportages rondom de WSF fora in Venezuela en Mali.

Debat: Een andere wereld is mogelijk, maar kunnen we dat ook samen?

Film: THE OLD MAN AND JESUS: PROPHETS OF REBELLION van Marcelo Andrade (* zie beneden).

* HoofdFilm:
THE OLD MAN AND JESUS: PROPHETS OF REBELLION

Onder de bruggen van Caracas bereiden zwervers en burgers een nieuwe volksopstand voor. Zij hebben opnieuw genoeg van de uitzichtloze situatie in hun land, waar het gros van de bevolking rond de armoedegrens leeft. Met twee dakloze ex-gevangenen als rode draad voert The Old Man and Jesus de kijker langs voor- en tegenstanders van president Hugo Chávez. De een, zwerver, is een filosoferende, wijze, oudere man die zijn mening zorgvuldig formuleert, de ander is een explosieve jongen die zijn mening verkondigt in een oneindige woordenwaterval. Doorspekt met televisiebeelden van burgeropstanden en politici, geeft Marcelo Andrade Arreaza een beeld van de gebeurtenissen in het roerige Venezuela.

Debat:
Bij het debat willen we ingaan op de noodzaak van een sterke beweging in Nederland. We bekijken de diverse mogelijkheden die het forum voor de beweging biedt, maar ook naar de problematiek die bij het samenbrengen van verschillende actiegroepen en organisaties komt kijken. Vanuit WSF 2006 kijken we naar het aankomende Nederlands Sociaal Forum. Er zullen diverse sprekers zijn die bij de WSF fora in Caracas aanwezig waren en mensen die betrokken zijn bij de organisatie van het aankomend NSF.


Ondanks dat de opzet van het NSF vrijwel gelijk lijkt te zijn met die van het WSF, zijn er volgens diverse groepen toch verschillen in de basisgedachte en het doel van de twee fora. Wat zijn die verschillen? Hoe kunnen we het NSF dichter bij de basisgedachte en thematiek van het WSF brengen en willen we dit wel? Welke vorm van het NSF zouden we graag willen zien? Eentje die voor verbreding van de beweging zorgt of zouden we ons meer moeten richten op samenwerking en het bouwen van alternatieven? Hoe kunnen we het NSF en de beweging in Nederland leuker en efficienter maken?

Kortom: Hoe zien wij een sociaal forum en wat kunnen we doen om dit te laten slagen.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).