Bjorn Wijers on Mon, 6 Feb 2006 13:45:53 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 16 feb Simuze/Zabel musica avond


Beste mensen,

Op 16 februari organiseren we weer een Simuze/Zabel avond in DB's te Utrecht. Deze avond zullen voor u optreden:

- Kismet (Utreg emopop/indierock met een rauw randje)
- Sennen (Utreg postrock, filmische sferen)
- Silencio (Viva la France electronique, electronische klanken)
- Cougars (Born in the USA noisy gitaarrock met synth en blazers)

aanvang: 21:00 uur
entree: 6 euro

--> meer informatie over deze avond: http://www.simuze.nl/live/nieuws/?p=56== Simuze? ==

Simuze (http://www.simuze.nl/) is ontstaan uit ontevredenheid met de wijze waarop de media en de muziekindustrie met muziek, muzikant en muziekliefhebber omgaan en het idee dat dit anders kan. Het is steeds lastiger voor muzikanten om hun muziek gehoord te krijgen en publiciteit te krijgen. Ondanks het feit dat er de afgelopen jaren meer kanalen op radio en televisie bij zijn gekomen is de diversiteit van het aanbod aan muziek via deze bekende mediakanalen verschraald. De remix cultuur (zoals we die bijvoorbeeld kennen uit de hiphop en dance) wordt actief tegen gegaan en in de illegaliteit geplaatst in plaats van deze te omarmen.

Simuze draait om muziek (geluid) in alle vormen. Het is een muziek community waarbij muzikanten en muziekliefhebbers elkaar ontmoeten en muziek uitwisselen, remixen of verder bewerken. Muzikanten kunnen hun muziek uploaden (gratis) onder een Creative Commons licentie naar eigen keuze. Zo beschermt de muzikant zijn muziek en geeft tegelijkertijd anderen meer vrijheid het te gebruiken. Alle muziek op Simuze is zonder beperkingen gratis te downloaden.

MAAR Simuze is meer dan een download site.

Simuze organiseert ook muzikale evenementen die de op Simuze aanwezige musici de mogelijkheid biedt om in contact te komen met publiek.
Dit kan leiden tot meer optredens, breder bereik en uiteraard inkomsten. De Simuze web site fungeert hierbij als een katalysator doordat de muziek gratis te downloaden en te verspreiden is. Simuze biedt musici kansen, zowel online als offline.


Simuze is een project van Stichting Open Media en wordt mede mogelijk gemaakt door Digitale Pioniers en XS4ALL.

Meer Simuze:
http://www.simuze.nl

Meer Stichting Open Media:
http://www.open-media.nl


Groet, Bjorn Wijers

Stichting Open Media
______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).