Floor van Spaendonck on Fri, 25 Nov 2005 15:28:33 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Phil Bloom op 30 november in de Waag in Amsterdam


Phil Bloom op 30 november in de Waag in Amsterdam
Filmvertoning en interview met Paul Groot 20.00 uur

Op een van haar schilderijen zien we Phil Bloom in een snijzaal een dood lichaam schilderen. Op 30 november keert Bloom terug naar de obductiekamer, het Theatrum Anatomicum van de Waag in Amsterdam, waar ze als 20-ste eeuwse chirurgijn opening van zaken zal geven.


Phil Bloom is vooral bekend als de vrouw die in oktober 1967 als eerste naakt op de Nederlandse televisie verscheen. Die minuut uit haar prille leven hadden een behoorlijke impact: ze zou voor altijd het eerste naakte meisje op tv blijven. Terwijl kunstenaar Bloom meer te bieden heeft dan bloot de krant lezen, zoals ze in 2000 tegen Libelle verklaarde.


Bloom zat in de tijd dat ze ze voor de VPRO poseerde op de Rietveld-academie en heeft haar hele leven getekend, geschilderd maar bijvoorbeeld ook de typografie voor de aftitelingen van films gedaan. Ze woonde in New York en India, kwam terug naar Amsterdam en bouwde gestaag aan een indrukwekkend oeuvre. Tegenwoordig woont ze in Antwerpen.

In november wordt Phil Bloom zestig en om dit te vieren maar ook om voor eens en voor altijd af te rekenen met de mythe die haar altijd is blijven achtervolgen pakt ze flink uit. Behalve dat ze in een aantal galeries in Amsterdam exposeert vertoont ze in het Theatrum Anatomicum van de Waag de film die ze onlangs maakte in de Altaï bergen in Noord Mongolië. Hierna wordt Bloom geïnterviewd door Paul Groot, die de inleiding schreef van de catalogus die er van haar werk verscheen in 1999.


Waar: Theatrum Anatomicum, waaggebouw, Nieuwmarkt 4, 1012CR Amsterdam

Wanneer: 30 november 2005, 20.00uur

toegang: gratis

reserveren: reserveren@waag.org <mailto:reserveren@waag.org>

Livestream op http://connect.waag.org


_______________________________________________________ floor van spaendonck | waag society | nieuwmarkt 4 | 1012 cr amsterdam p+31 20-5579898 | f+31 20 5579880| floor@waag.org | www.waag.org ______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).