Brecht Debackere on Mon, 31 Oct 2005 23:31:46 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] [PERS] Avond van de AnimatieLopend Beeld #3 en Rupture magazine presenteren de Avond van de Animatie

In het kader van Lopend Beeld #3, een tentoonstelling gewijd aan beeldende kunst en animatie, zal op 5 november de Avond van de Animatie plaats vinden in de Haarlemse Studio Grasland.
Tijdens de avond van de animatie gaan Sarah Lugthart en Brecht Debackere op zoek naar links tussen oud en nieuw als bron voor experiment, inspiratie en context.
Vergezeld van stills, films, een gast lezing van Hans Beekmans en de performance "Optical Machines" worden verschillende technieken belicht en gelieerd aan recentere werken en nieuwe interpretaties van de, in essentie, gelijkaardige principes. De evolutie van beschikbare technologieën, die vaak ten grondslag ligt van deze technieken, biedt een nieuw beeld van zowel de intrinsieke kenmerken van deze technologie als van de mogelijkheden van animatie.


De Avond van de Animatie
5 november om 20.00 uur
in Studio Grasland (Helmbrekerssteeg 7, Haarlem)
Toegang: gratis. Wel vantevoren aanmelden via info@nieuwevide.nl
Meer informatie: www.nieuwevide.nl
Meer informatie over Rupture Magazine: www.rupture-online.net


Over Lopend Beeld #3, een tentoonstelling van kunst en animatie
Lopend Beeld #3 is een tentoonstelling gewijd aan beeldende kunst en animatie, die van 4 tot en met 20 november te zien is in de Haarlemse Nieuwe Vide. Tijdens de Haarlemse Kunstlijn op 5 en 6 november zal Lopend Beeld #3 niet alleen te bezichtigen zijn in Nieuwe Vide, maar ook in Studio Grasland en het Rosenstock-Huessy Huis te Haarlem.


Bij Lopend Beeld draait het niet zozeer om tekenfilms maar om al die kunstenaars die zich bezighouden met 'in beweging gebrachte ideeën'. Dit varieert van kinetische werken tot flashes voor het internet en alles wat daartussen zit, van werken die zijn gecreëerd aan de hand van technische en digitale hulpmiddelen tot animaties in de meest primitieve vorm. De expositie geeft een keur aan getekende-, digitale- of stopmotion animaties op 8mm, videoprojectie of monitor, interactieve animatie of VJ-kunst. Maar ook zijn er audiovisuele installaties en bewegende objecten te zien.

Lopend Beeld #3 brengt werken van de Britse animator David Shrigley, Eko Nugroho uit Indonesië, de Vlaams/Nederlandse kuntenaar Sandro Setola, de Zwitser Hanns-Martin Wagner, het Zwitserse duo Fischli & Weiss en het Franse collectief Le Dernier Cri, dat op 20 november bovendien een live-performance zal geven. Verder is werk te zien van de Nederlanders Tomas Schats, Francien van Everdingen, Erik Olofsen en het duo Persijn Broersen/Margit Lukacs. Het online-magazine Rupture zal op zaterdagavond 5 november in het kader van Lopend Beeld #3 'de Avond van de Animatie' verzorgen met verschillende vertoningen en lezingen. Maar ook is er aandacht voor de geschiedenis van de animatie. Zo worden de 'Krazy Kat' cartoons vertoond van de animatie- pionier George Herriman. Meer informatie over het programma van Lopend Beeld #3 en de deelnemende kunstenaars is alvast te vinden op www.nieuwevide.nl/lb2005/.

De programmering van Lopend Beeld #3 is in handen van Martijn Lucas Smit, curator van Nieuwe Vide, tentoonstellingsmaker en publicist Joost Pollmann en animatie-kunstenares Manon Bovenkerk. Meer informatie over de expositie en het complete programma is te vinden op www.nieuwevide.nl

Openingstijden Nieuwe Vide (Minckelersweg 6, Haarlem):
van 4/11 t/m 20/11 geopend van woensdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur. Tijdens het Kunstlijnweekend (5/6 november) geopend van 12.00-18.00 uur.
Op 20/11 om 15.00 uur zal Le Dernier Cri een live-performance geven.
Toegang gratis


Openingstijden Rosenstock-Huessy Huis (Hagestraat 10, Haarlem):
Kunstlijnweekend (5/6 november) van 12.00 - 18.00 uur
Toegang: gratis

Openingstijden Studio Grasland (Helmbrekerssteeg 7, Haarlem):
Kunstlijnweekend (5/6 november): 12.00 -18.00 uur
Op zaterdagavond 5/11: de Avond van de Animatie samengesteld door Rupture Magazine
Toegang: gratis______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).