Bauke Freiburg on Mon, 24 Oct 2005 10:41:35 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Fabchannel.com wint Prix Europa 2005 [u]


Persbericht

 23 oktober 2005

Fabchannel.com wint Prix Europa 2005

Europese erkenning voor Nederlandse internet concertzender

Tijdens de Prix Europa 2005 Award Ceremony zaterdagavond in Berlijn is Fabchannel.com uitgeroepen tot beste Europese internetproductie van 2005 en beloond met de Internet Exploration Award en een geldbedrag van 6.000 Euro.

Juryleden van de dertig genomineerde Europese internetinitiatieven hebben elkaars werk gedurende drie dagen beoordeeld op de criteria concept, design, convergentie, gebruiksvriendelijkheid en overall appeal. Fabchannel.com kwam op al deze punten als winnaar uit de bus.

 De lofrede van de jury klonk als volgt:

De toekomst van het internet zal ons verrassen en verbazen. Er zijn pioniers die de weg zullen wijzen en de winnaar van de Internet Exploration Award is één van hen. De Fabchannel website is een verbazingwekkende verzameling van live en gearchiveerde concerten, festivals, competities en serieuze lezingen. Het is een universum voor internetgebruikers over de hele wereld, ontwikkeld in Europa, die de tijdgeest werkelijk weet te vangen. Hoewel groot in omvang en bereik wordt de site gemaakt door een klein, toegewijd team van professionals, geholpen door vele enthousiastelingen. In de nabije toekomst zal de inhoud en de vorm van de site nog rijker worden. Dit baken in het ‘online’ universum, de winnaar van de Internet Exploration Award van dit jaar, is Paradiso en Melkweg Concerten Online, de Fabchannel website uit Nederland.

Op de tweede plaats eindigde de Hans Christian Andersen celebration website van de Deense radio DR. Op de derde plaats eindigde de website Philomel van de Hongaarse radio MR.

De genomineerde initatieven waren, op Fabchannel na, allen ontwikkeld door publieke omroeporganisaties uit Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, IJsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Servië en Montenegro ,Spanje, Zweden, Oekraïne, Zwitserland en Groot-Brittanië.

Prix Europa

Sinds haar oprichting in 1987 is de Prix Europa uitgegroeid tot Europa’s belangrijkste competitie voor televisie, radio en internet. Elk jaar komen Europa’s beste schrijvers, regisseurs, producers, camera- en geluidmensen, journalisten en programmamakers bij elkaar in Berlijn om de prijzen te verdelen. Prix Europa wordt door de European Broadcast Union georganiseerd en ondersteund door o.a. de Europese Raad, het Europese parlement en de Europese Commissie.

 Fabchannel.com

Het doel van Fabchannel is het promoten van live muziek. Elke week worden concerten, festivals, competities en lezingen vanuit Paradiso en Melkweg live op het Internet uitgezonden. Wereldwijd kan iedere muziekliefhebber de concerten gratis en op elk gewenst tijdstip volgen. In 2000 was de eerste uitzending op Fabchannel.com, dat nu een video archief van bijna 400 webcasts bezit. In samenwerking met Dutchview en Paradiso ontwikkelde Fabchannel in Paradiso een professionele, geheel digitale, video studio. De studio stelt Fabchannel in staat om concerten op hoogwaardige kwaliteit te produceren voor breedband Internet, DVD en (digitale)televisie.   

 Meer info over Prix Europa 2005: http://www.prix-europa.de/publish/

Meer info over Fabchannel.com: http://www.fabchannel.com______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).