Gerard Beense Sr. on Mon, 3 Oct 2005 17:16:15 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Kennisgeving Stadsdichtersdag 2005 in Lelystad


Lelystad, plaats van samenkomen van Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen

 

 

Kort na mijn benoeming als Stadsdichter van Lelystad heb ik het idee opgevat om iedere officieel door een gemeentebestuur benoemde Stadsdichter in Nederland en Vlaanderen uit te nodigen voor een gezamenlijke poÃtische presentatie tijdens een Stadsdichtersdag in Lelystad. Dit plan werd door het gemeentebestuur van Lelystad van harte toegejuicht en ondersteund. Ook de door mij benaderde Stadsdichters reageerden van meet af aan uiterst enthousiast op dit initiatief. In de voorbereidingen voor realisatie van dit plan is vervolgens de Stichting PoÃtikos opgericht die zich ten doel heeft gesteld activiteiten die met poÃzie gepaard gaan te behouden en ondersteunen. De Stadsdichtersdag past uitstekend in dat streven. 

 

Ik kan u dan ook met heel veel plezier en genoegen berichten dat op zondag 30 oktober in Hotel Mercure in Lelystad officieel door gemeentebesturen benoemde Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen bijeen komen voor de 1e Stadsdichtersdag van ons land. De vertegenwoordiging uit Vlaanderen geeft aan dit poÃtisch festijn zelfs een internationaal trekje aan.

 

In het programma, dat van 14.00 tot 22.00 uur duurt, kunt u niet alleen genieten van de poÃzie van de Stadsdichters maar ook van zang en muziek, verzorgd door Martin Weber, de Lelystadse zanger/componist en Les DÃnicheurs, een muzikaal duo, zo van een Parijs terrasje geplukt. De officiÃle opening van deze Stadsdichtersdag zal worden verricht door de heer Ch. Leeuwe, burgemeester van Lelystad.

Naast de Stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen zal ook Driek van Wissen, Dichter des Vaderlands aanwezig zijn. Hij zal de speciaal voor deze Stadsdichtersdag samengestelde Stadsdichtersbundel, namens uitgeverij Kontrast uit Oosterbeek, presenteren. En dat doet hij met een voordracht van een voor deze gelegenheid door hem geschreven sonnet. Alle negentien officieel benoemde Stadsdichters die Nederland kent, alsmede de vertegenwoordiging uit Vlaanderen, zijn in deze bijzondere bundel vertegenwoordigd. 

 

Het programma zal worden gepresenteerd door Trisha van Alen, winnares van de PoÃzieprijs Kunstmanifestatie 2004 in Lelystad-Haven en is zo samengesteld dat poÃzie en muziek elkaar plezierig afwisselen en ondersteunen. Radio Lelystad zal van het programma enkele rechtstreekse flitsen in de ether brengen.

 

Omstreek 18.00 uur begint het Stadsdichtersbuffet, uiteraard gevarieerd gelardeerd met poÃzie en muziek. Voor deelname aan dit bijzondere buffet dient men vooraf te reserveren bij Hotel Mercure in Lelystad, telefoon 0320-242444.

De kosten van het buffet zijn â 25,00.

 

 

Mogen wij u verwachten? De Stadsdichtersdag is vrij toegankelijk voor het publiek. Voor deelname aan het Stadsdichtersbuffet dient echte, zoals eerder aangegeven, betaald te worden.

Wilt u meer weten, Google: Stadsdichtersdag.

 

 

 

Mede namens de Stichting PoÃtikos,

 

Gerard Beense

Stadsdichter van Lelystad

0625158067

 

 

 

 

 

 

 

Het Bestuur van de Stichting PoÃtikos bestaat uit: Gerard Beense â Trisha van Alen â Frans Krap.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).