arjon on Wed, 21 Sep 2005 01:08:31 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 24 september: Impakt's AV-BBQ voor Pursuit of Happiness


Beyond Happiness
Met Impakt op zoek naar geluk op de zaterdagavond

Zaterdag 24 september Impakt's AV-BBQ voor Pursuit of Happiness
Op het tentoonstellingsterrein van Pursuit of Happiness te Leidsche Rijn
Hogeweide 3B te Utrecht,  tegenover de Kruidenlaan in Parkwijk.
routebeschrijving: http://www.pursuitofhappiness.nl/#route

Aanvang: 21.00 uur
Entree: 4 Euro
Catering: Eetontwerpstudio 'Proef'.
www.pursuitofhappiness.nl <http://www.pursuitofhappiness.nl>
 
 
                       
Komende zaterdag draait er een speciaal filmprogramma op het tentoonstellingsterrein van Pursuit of Happiness. Het programma is samengesteld door Arjon Dunnewind, oprichter en artistiek leider van Impakt, platvorm voor vernieuwende en disciplineoverschrijdende audiovisuele kunsten.

Op deze AV-BBQ voor Pursuit of Happiness beleven drie videowerken hun Nederlandse première : 'Wohnhaft', 'What I'm Looking For' en 'Shrivel'. De Duitse kunstenaar Oliver Husain toont in 'Shrivel' een Aziatisch vakantieparadijs waar de moderne tijd zowel de schepper van dromen is, alsook een storende factor. In 'Wohnhaft' van Bernhard Marsch kijken we ongegeneerd mee over de schouder van de filmmaker naar het appartement van een obsessieve verzamelaar. De kunstenaars Bernhard Marsch en Oliver Husain zullen bij de vertoning geïnterviewd worden door Arjon Dunnewind.

In totaal zijn er zeven films die 'the Pursuit of Happiness' verbeelden, zeven zoektochten naar geluk, intimiteit en perfectie in hedendaagse urbane settings. Van futuristische fantasieën tot hard sociaal realisme, van geluk op wereldschaal tot intieme ontmoetingen tussen wildvreemden. Zo laat Shelly Silver in 'What I'm Looking For' zien hoe intimiteit onder invloed van verstedelijking en moderne communicatiemiddelen van betekenis verandert. Het programma sluit af met de clip: 'All I Need' van Air: hoe eenvoudig kan geluk zijn...

Overzicht van de films:

All I Need - Mike Mills & Air (USA 1998, 5 min, video)
Was geluk maar altijd zo simpel: Californische zonsondergang, idyllische suburbs, een perfecte skatebaan en de liefde van je leven.Wohnhaft - Bernhard Marsch

Wohnhaft-Bernhard Marsch (Germany 2004, 9 min, originally 35mm, screened on video)
Woningen die zich laten lezen als een boek, compleet met plaatjes uit het verleden, mislukte liefdes en obsessieve verzamelwoede.

What I'm Looking For - Shelly Silver (USA 2005, 15 min, video)
De kunstenares plaatst een contactadvertentie met de tekst: "Ik ben op zoek naar mensen die zich in het openbaar willen laten fotografen terwijl ze iets van zichzelf 'blootgeven' (letterlijk of figuurlijk)." Deze 15 minuut lange High Definition video is een verslag van de vreemde intimiteiten en verbindingen tussen de kunstenares en de mensen die op haar advertentie reageren.

Can you feel it - Michael Gibson & The Jacksons (USA 1981, 4 min. video)
De Jacksons maakten een miniclip bij hun album 'Triumph'. In deze video is onder andere te zien hoe de Jacksons als welwillende reuzen de wereld met glinsterende magische stof besprenkelen.

Perpetual Motion in the Land of Milk and honey - AL+ AL (UK 2004, 6 min, video)
Een digitaal video epos waarin de makers kritiek uiten op de modernistische opvattingen over wetenschap en het oprukkende materialisme in een onze kapitalistische samenleving. Het is een film over James Brown, grootvader van één van de twee Al's, die een bezield ingenieur en uitvinder is. De film verbeeldt zijn zoektocht naar het geheim van de eeuwigdurende beweging, waarmee hij de macht aan het volk wil geven. Britney Spears saboteert tijdens haar eigen jacht naar onsterfelijkheid, de poging van Brown om de natuurwetten verder te doorgronden. Het conflict leidt tot een diverse voorvallen van alchemistische aard en resulteert uiteindelijk in een land dat overstroomd wordt door melk en honing. Dit werk staat, net als eerdere werken van Al + Al bol van de symboliek, new-age-ism en verwijzingen naar Hieronymus Bosch, klassieke mythologie en popcultuur.

Driftwood - Oliver Payne & Nick Relph (UK 1999, 23 min, video)
De video 'Driftwood' richt zich op de binnenstad van Londen, en trekt het gebruik van stedelijke archeologie in twijfel. De verovering van de stad door skateboarders is het centrale punt van deze psychegeografische reis, die zich beweegt tussen het macro en het micro, het persoonlijke en het politieke, utopisme en realiteit.

Shrivel - Oliver Husain (Germany 2005, 9min, video)
Eclectic scenery/ here in Karawaci / green trees sway in the breeze / around Taman Paris / A place for families! / Spend some eventless days / in old Taman Ingles / or hear the Muezzin call / in Taman Espanol // Oh, how I long to be / back in Karawaci !
(From the archive of the International Short Film Festival Oberhausen)


Meer informatie over het programma is beschikbaar op: http://www.impakt.nl - IMPAKT PO BOX 735 3500 AS UTRECHT THE NETHERLANDS T: +31 30 2944493 F: +31 30 2944163 U: http://www.impakt.nl ______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).