Hoogt4 on Fri, 9 Apr 2004 16:13:29 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Hoogt4: Wieteke de Lange


Hoogt4 | Wieteke de Lange

In april en mei exposeert de Utrechtse fotografe Wieteke de Lange foto\'s en video in het cafť van Filmtheater \'t Hoogt.

De interieurs die Wieteke de Lange fotografeert zijn in allerlei stijlen ingericht, van klassiek tot modern, van kitsch tot antiek. Ze staan soms vol verzamelingen, zoals jachttaferelen of porseleinen poppen. De fotoís tonen een grote variŽteit aan stijlen en smaken, en bevatten slechts af en toe (sterk poserende) personen.  Dit alles zorgt ervoor dat de interieurs aan een filmset doen denken. Deze suggestie wordt versterkt door de enorme zorgvuldigheid waarmee ze zijn vastgelegd: de precieze belichting, het inzoomen op een voorwerp of juist het bieden van een totaaloverzicht.
Voor de monitoren (boven de bar en beneden bij de sigarettenautomaat) maakte zij het werk Vitrage, bewegende foto\'s van vensters vanuit verschillende interieurs.
www.hoogt4.nl | www.wietekedelange.nl


Wieteke de Lange heeft in 2001 de HKU afgerond, richting fotografische vormgeving. Zij maakte opdrachtwerk voor verschillende grafische vormgevers en o.a. de VPRO.
Wieteke de Lange heeft geŽxposeerd in de Academie Galerie, de 4e Salon van het Centraal Museum en Kiosk. De fotografe is gefascineerd door het filmische en surrealistische aspect dat interieurs kunnen hebben. Haar verstilde werk ademt naast ruimte, orde en rust, een zekere melancholieke sfeer.
Zie ook: www.wietekedelange.nl

Meer info:
Hoogt4 | Petra Orthel & Sabine Niederer
www.hoogt4.nl | info@hoogt4.nl | 030 2312216

Op 1 juni 2004 is er weer een Cinematiek programma, met recente film & video van jonge, voornamelijk Nederlandse kunstenaars. Kijk voor meer info op www.hoogt4.nl en www.lazymarie.nl.______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).