cinema zuid on Wed, 18 Feb 2004 13:30:51 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Cinema Zuid presenteert ''Music in Motion''


Cinema Zuid presenteert op 16, 17 en 18 april:

 

Music in Motion
 

3 dagen lang film, video, kunst, clips en installaties

2 locaties: WTC en de Nicolaaskapel in Amsterdam

 

 

De nieuwste film van Guy Maddin, The saddest Music in the world, gemist op het IFFR? 

Of wil je altijd nog een keertje de klassieker Les Demoiselles de Rochefort (1965, Regie Jaques Demy en Agnes Varda) met Catherine Deneuve zien? 

 

Op 16, 17 en 18 april presenteert Cinema Zuid drie dagen lang films, video's, kunst, clips en installaties waarin muziek en beeld een ongebruikelijke, opmerkelijke relatie aangaan. Er zijn films bij die je doen dansen en muziek die zich laat bekijken. Het programma van Music in Motion zoekt naar raakvlakken van kunst en populaire cultuur.

 

Dit alles vindt plaats op twee unieke locaties in Amsterdam zuid. In de ronde Nicolaaskapel aan de Prinses Irenestraat vlak bij het Beatrixpark bevinden zich de mediatheek en de installaties. Op loopafstand van de kapel ligt het WTC. Dit is normaalgesproken het hart van het Amsterdamse internationale zakenleven. Maar tijdens Music in Motion even niet. Cinema Zuid zal de grote hal van het WTC omtoveren tot filmzaal. Drie avonden lang zullen hier de avondvoorstellingen plaats vinden. Op het programma staan twee speelfilm voorpremières(The Saddest Music in the world en Dead End Run o.v.) en een voorprogramma met de meest grappige, droevige en swingende clips en korte films.

 

Binnenkort volgt meer informatie over het programma.(zie ook www.cinemazuid.nl)

Voor vragen kunt u contact opnemen met Lucette ter Borg, Sascha Bronwasser en Barbara de Preter. tel: 020-5882408/ mail: info@cinemazuid.nl

 
--------------------------------------------------------------------------------


Cinema Zuid wordt ondersteund door de Mondriaan Stichting, Nederlands Fonds voor de Film,  Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Virtueel Museum Zuidas, Sandberg Instituut en het Nederlands Instituut voor Animatiefilm.

 

 

 

 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).