rumor on Tue, 29 Jan 2002 17:32:01 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] RUMOR 24 zaterdag 9 februari: BL!NDMAN, Going Down, Coolhaven,Phako, EOG, Alden Tyrell, CENIK dj's, minuszero


RUMOR 24  Festival voor avontuurlijke muziek
3 locaties, 5 optredens, 2 dj's, 1 entree-prijs
Zaterdag 9 februari Aanvang 20.15 uur Entree Ä 8,-/7,- (CJP, U-pas, Student)

Rumor is een onregelmatig plaatsvindende festivalavond voor avontuurlijke muziek, nieuwe muziek die zich afspeelt in het grensgebied van pop, elektronica jazz, en modern-klassiek. Rumor 24 bestaat uit 5 concerten, 2 dj's, op 3 locaties voor 1 entreeprijs. Tussen de concerten dient er weer gewandeld dan wel gefietst te worden door de Utrechtse binnenstad. Haast is niet geboden, de concerten sluiten op elkaar aan.

1. BL!NDMAN (B) -A Page of Madness (J)
20.15 uur  Huis a/d Werf  Boorstraat 107  Utrecht

2. Going Down (NL) - Mens en Machine
21.30 uur  SJU Jazzpodium  Varkenmarkt 2  Utrecht

3. Coolhaven (NL)
22.45 uur  Theater Kikker  Ganzenmarkt 14  Utrecht

4. DUB presents Men with Boxes:
EOG, Phako, minuszero, Alden Tyrell, CENIK DJ's (NL)
00.00 uur  Theater Kikker  Ganzenmarkt 14  Utrecht


1. BL!NDMAN (B) - A Page of Madness
20.15 uur  Huis a/d Werf  Boorstraat 107  Utrecht
Koen Maas-sopraansax  Eric Sleichim-altsax  Piet Rebel-tenorsax
Raf Minten-baritonsax  Philippe van Leer/Xavier Yerles - geluidseffecten

A Page of Madness (Kurutta Ippeiji - Teinusoke Kinusaga, 1926) is het hoogtepunt uit de vooroorlogse, experimentele Japanse cinema. De film speelt zich af in een psychiatrische kliniek. Hoofdpersonage is een oudere man, een vroegere matroos wiens ongelukkige vrouw waanzinnig werd. Uit schuldbesef en om ongemerkt in haar buurt te zijn, werkt hij als conciŽrge in de inrichting waar zij geÔnterneerd is. Heden en verleden, dromen en wensvoorstellingen, herinneringen en realiteit vloeien naadloos in elkaar over. De bizarre vormgeving met versnellende montage, dubbelbeelden, abrupte zwenkshots en vertekenende lenzen geeft een nog verwarrender effect.
BL!NDMAN speelt met de technische en akoestische veelzijdigheid van de saxofoon. De leden gebruiken de sax op alle denkbare manieren en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe klankkleuren en technieken. De compositie voor Kurutta Ippeiji - geÔnspireerd op de spanningsbogen binnen het traditionele Noh-theater en Kabuki - respecteert de essentiŽle stiltes in de film en integreert het typische geluid van Japanse drums en shakuhachi-fluiten door een niet-conventioneel gebruik van de saxen. Modernistisch expressionisme in beeld en geluid.

www.blindman.be

2. Going Down (NL) - Mens en Machine
21.30 uur  SJU Jazzpodium  Varkenmarkt 2  Utrecht
Henk Spies - bas+sopraansaxofoon, effecten
Alan Laurillard - baritonsaxofoon, synthesizer, effecten
Steven Kamperman - alt+esklarinet, altsaxofoon, effecten
 
Going Down is een nieuwe Utrechtse groep die bestaat uit drie rietblazers, met als missie het uitwerken van het thema 'mens en machine'. Conventionele intervalmachines als bassax, baritonsax en altklarinet worden hiervoor aangevuld met andere klankbronnen, van kazoo tot elektronische effectapparatuur. De eigen composities dragen titels als 'Terminator Boogie' en 'Marvin, the Depressed Robot'. Het resultaat is een even energiek als ongebruikelijk blazersensemble. De muzikanten balanceren graag op de rand van de afgrond. Vaak gaat het goed, maar soms is het Going Down! Dit concert is de premiere van hun SJU-Lab-presentatie.

3. Coolhaven (NL)
22.45 uur  Theater Kikker  Ganzenmarkt 14  Utrecht
Peter Fengler, Hajo Doorn, Lukas Simonis - multi-instrumentatie, zang

Peter Fengler, Hajo Doorn en Lukas Simonis verdienden hun sporen in groepen als Dull Schicksal, Shakespier en Trespassers W. Gebruik makend van alle beschikbare technieken - akoustische instrumenten, samplers, computers, sequenzers, effectapparatuur en vooral de menselijke stem - gaat Coolhaven op zoek naar een zo sober en afgeslankt mogelijk geluid met een maximale effectiviteit. Direct en recht voor zijn raap wordt het publiek ingepakt met vervreemdende, onorthodoxe en brutale geluidssculpturen, liedjes, ambient gedraal, elektronica, eigen video's en performances. Op basis van voorbereide uitgangspunten wordt tijdens optredens de vrijheid gezocht om te plezieren of te ontroeren, aan te trekken en af te stoten, al naar gelang noodzakelijk wordt geacht op dat moment. Hoe zwaar mag het worden, hoe licht kan het zijn?

4. DUB presents Men with Boxes:
EOG, Phako, minuszero, Alden Tyrell, CENIK DJ's (NL)
00.00 uur  Theater Kikker  Ganzenmarkt 14  Utrecht

DUB (Djak-Up-Bitch) is het label, Clone de thuishaven en Men with Boxes de geuzennaam. Abstracte mannetjes achter kleine magische kastjes en beeldschermpjes verkennen de grenzen van de techno en elektro. Autechre, Plaid, Aphex Twin en Pole zijn een referentiekader. Elektro-dub en intelligent-techno tussen dance en experiment. Complexe ritmestructuren en rollende breakbeats worden gecombineerd met lome klanken, ijle melodieŽn en schurende elektronica. EOG en Phako spelen ieder een live set, waarna de avond met Alden Tyrell en de CENIK dj's overgaat in een dansavond met cutting-edge techno en elektro. Minuszero levert de volledig abstracte beelden, virtuele werelden die zich helder en sober volgens zijn geprogrammeerde regels ontwikkelen.

www.clone.nl
http://www.forcedexposure.com/artists/phako.html
http://www.nezzwerk.com/seven/reviews/album_review.php?id=721


Info en reserveren: info@rumor.nl / 030-2382080
Rumor Postbus 19206 3501 DE Utrecht www.rumor.nl

Met dank aan: Huis a/d Werf, SJU Jazzpodium, Theater Kikker, Fonds voor de Podiumkunsten, Provincie en Gemeente Utrecht, Thuiskopiefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, KF Heinfonds, Elise Mathildefonds.


Overige rumorabele februari concerten in Utrecht:

Theater Kikker:
12-2 Serie Nieuwe Elektronische Muziek
18-2 Proeflokaal # 7 Utrechts podium voor nieuwe experimenten. Toegang gratis!
22-2 Live Visual / Circus Maximus: live beeld- en geluidsexperimenten.
Na 00.00 uur: techno/vj-party met Lady AÔda en Olga Mink
http://www.theaterkikker.nl/muziek.htm

SJU Jazzpodium:
2-2 World: Music Series met muzikanten uit Rajastan, Turkije en Nederland
iedere donderdag: Nieuwe Donderdag: nieuwe improvisatie geluiden en onverwachte ontmoetingen. Toegang gratis!
http://www.sjujazz.nl/

Huis a/d Werf
16-2 Scanner - Alphaville
http://www.huisaandewerf.nl/2002/frames/programma.html

De Vloer
19-2 Ozomatli latino/hiphop/crossover feest
http://www.devloer.nl/start.htm

EKKO
26-2 eX-GIRL: de rumortip deze maand: fantastische riotgirlpop uit Japan!
http://www.ekko.nl/februari2002.html

Attachment: RUMOR 24 EMAILFLYER .doc
Description: MS-Word document