Theus on Fri, 8 Jun 2001 17:08:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Rumor 21, vrijdag 22 juni, Tied & Tickled Trio, Ab Baars'DeBokser', Matthew Ostrowski


RUMOR 21 Festivalavond voor avontuurlijke muziek

Vrijdag 22 juni 2001
3 concerten, 1 locatie, 1 prijs
(alleen passe-partout mogelijk, geen losse kaarten)
Aanvang 20.30 uur Entree 17,50/15,- (CJP, U-pas, Student)
Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht
info en reserveren: 030 2382080 / StichtingRumor@hetnet.nl

Rumor is een onregelmatig plaatsvindende festivalavond voor avontuurlijke muziek, nieuwe muziek op het grensvlak van pop, jazz, nieuwe electronica en gecomponeerde muziek. De formule voor Rumor 21 bestaat uit 3 concerten, op 1 locatie voor 1 entreeprijs. Tussen de concerten hoeft er deze keer dus niet gewandeld of gefietst te worden.

1. Matthew Ostrowski (VS, sampler, electronica) 20.30-21.15 uur

Matthew Ostrowski maakt moderne electronische muziek. Wat hij doet in zijn composities is met de sampler geluiden verzamelen. Bij voorkeur alledaagse geluiden. En die vervolgens electronisch bewerken en herschikken. Een nieuwe klankwereld scheppen. Dichtheid van geluid, ‘density of sound’, is een essentieel begrip in zijn werk. Gefragmenteerde geluiden botsen op elkaar, buitelen over elkaar heen en worden opeengestapeld tot een sonische orgie. Muziek die niet stopt, maar met een duizelingwekkende snelheid doorgaat. Hectisch, urgent en druk: maar daardoor ook met een organisch gevoel van eenheid, een chaotische orde. Vanavond zal hij zijn nieuwste werk 1-Regoniff uitvoeren: volgens hemzelf ‘een creatie van miljoenen van kleine gebeurtenissen, harmonieus, dissonant, logisch, onlogisch, een poging om geluiden af te breken -en daarmee onze percepties-, in hun kleinste samengestelde deeltjes’.

http://www.pogus.com/21016.htm
http://home.swipnet.se/sonoloco2/Rec/Pogus/ostrowski.html


2. Ab Baars Trio en gasten: De Boksers (NL) 21.30-22.30 uur
Ab Baars (klarinet, tenorsax), Martin van Duynhoven (drums), Wilbert de Joode (bas) Han Buhrs en Ilse van de Kasteelen (zang)

In 1992 componeerde Ab Baars het stuk ‘de Dutch Windmill’, opgedragen aan de legendarische Rotterdamse bokser Bep van Klaveren .Voor het project ‘De Boksers’ heeft Ab Baars een avondvullend muziek-programma gemaakt waarin het boksen centraal staat. Er is een keuze gemaakt uit gedichten en teksten over de bokssport, over het boksen als metafoor voor leven en dood, wedstrijdverslagen, medische verhandelingen, biografiën en stripverhalen over boksen geschreven door o.a. Homerus, Martin Luther King, Mohammed Ali, Joe Pullum, René Char en Jules Deelder. Ook zullen de geluiden van een wedstrijd te horen zijn, het mooie ritme van dansende, schuifelende boksers, het gezucht en gesteun, de doffe dreunen van bokshandschoenen, het geroezemoes en geschreeuw van publiek, de spanning vlak voor een wedstrijd. Dit alles zal worden gezongen, gesproken, geschreeuwd door ‘boksers’ Ilse van de Kasteelen en Han Buhrs, vanuit de hoek ondersteund door ‘helpers’ Martin van Duynhoven (slagwerk) en Wilbert de Joode (contrabas). En dit alles onder het toeziend oog van ‘scheidsrechter’ Ab Baars (klarinet, saxofoon).

http://www.xs4all.nl/~bimhuis/mus/baars.html


3. Tied & Tickled Trio (Duitsland) 22.45-0.00 uur
Micha Acher (trompet, trombone, e-bas) Ulrich Wangenheim (tenorsax, basklarinet)
Markus Acher (drums, piano, electronica) Christoph Brander (e-drums, sampler)
Andreas Gerth (electronica, delays) Robert Klinger (contrabas)

Het Tied & Tickled Trio bestaat eigenlijk uit 6 (!) muzikanten en is een project van de broers Micha en Markus Acher die ook al hun stempel drukten op de laatste Notwist-cd. De vrije vormen van de elektrische jazz uit de jaren 70 (Miles Davis-Bitches Brew) en dub-invloeden uit de jaren 80 (On U-sound) vermengen ze moeiteloos met postrock- (Tortoise) en intelligent techno-invloeden (Mouse on Mars) van nu. Samples, live-editing technieken en een collectief improviserende band maken dit sextet tot een goed geoliede machine. Vooral met hun laatste cd Electronic Avenue Tapes bewerkstelligt Tied & Tickled Trio als het ware een lenige spagaat tussen jazz en techno. De 2 drummers zorgen voor afwisselende, maar vloeiend doorlopende ritmes. Electronische soundscapes en beats leggen de basis voor extatische, Coltrane-achtige blazerspartijen. Space is the place!

http://www.ixthuluh.com/cds/title.htm
http://motion.state51.co.uk/reviews/631.html
http://www.efamedien.de/katalog/interpret.php3?SInterpret=TIED%20%26%20TICKLED%20TRIO


Met dank aan:Theater Kikker, Fonds voor de Podiumkunsten, Provincie en Gemeente Utrecht, Thuiskopiefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, KF Heinfonds, Elise Mathildefonds.

         *als u geen mail meer wenst te ontvangen stuur dan een e-mail terug ovv ‘geen mail meer’
       **als u geen post meer wenst te ontvangen, maar wel per e-mail op de hoogte wil blijven van de   activiteiten van Rumor stuur dan een e-mail terug ovv ‘geen post meer’

Met vriendelijke groeten, namens Rumor, Theus Zwakhals