carolien euser on 24 Nov 2000 05:33:31 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] docs online programma


IDFA 2000 | DOCS ONLINE

CUT-n-PASTE in samenwerking met Cinema Digitaal presenteert DOCS ONLINE
Kijk voor het programma op
www.docs-online.nl
of lees dit bericht…

Drie avonden met uitdagende visies op het gebruik van het web als platform voor documentaires.
Nationale en internationale makers tonen hun 'nieuwe documentaires', gevolgd door discussie. Daarnaast kan het publiek op de speciale DOCS ONLINE-website het geselecteerde overzicht van programma's bekijken.

DOCS ONLINE gaat over de toekomst van het documentaire genre. Centrale vraag is of nieuwe media tot andere documentairevormen leiden. Daarnaast is het vooral de positie van de maker, die in nieuwe media aan verandering onderhevig lijkt te zijn. Zijn het documentairemakers die on-line gaan of mediakunstenaars die zich toeleggen op documentair werk? Hoe verandert zijn/haar rol ten aanzien van het publiek en hoe verandert de perceptie als de kijker steeds meer gebruiker wordt? Eén ding lijkt zeker: de 'creative treatment of reality' krijgt door combinatie van media een anderevorm dan in traditionele media het geval is.

The End of Mass Communication                        maandag 27 november 21.00 uur
Digitale video veranderde het filmlandschap. Streaming video verovert een plek op internet en de grenzen tussen de lineaire film en het non-lineaire internet vervagen. Wat levert de convergentie van internet en broadcast media op voor de documentairepraktijk? Wat voor invloed heeft de verschuiving van broadcasting naar narrowcasting, van massapubliek naar communities? Omroepen gaan de concurrentie aan met kabelexploitanten en onafhankelijke online-portals die zich profileren als nieuwe contentproviders.
Inleiding van Brian Winston (Engeland), publiceerde "Media Technology and Society". Met Manse Jacobi (FreeSpeech), Paul de Bont (Film & Video Support/NCRV), Sean Treadway (Superchannel), UPC (o.v.), Mauzz (KWWtv), Femke Wolting (Submarine/VARA), Peter Meuleman (Philips/NAT-lab), Rob van Hattum (VPRO),  Gerard O'Malley (BBC).


The User is the Content                                         dinsdag 28 november 21.00 uur
Het web inspireert steeds meer makers hun verhaal op een andere manier te vertellen. Hoe verandert de rol van de documentairemaker als hij/zij on-line gaat, en hoe verandert de perceptie als de kijker gebruiker wordt?
Met o.a. Manu Luksch (Virtual Borders, Ambienttv, Oostenrijk), Philip Pocock (A Description of the Equator and Some Otherlands en Arctic Circle, Canada), Victoria Mapplebeck (Smart Hearts, Channel4, Engeland)
Extra: preview The Dutch Act film van Fred Pelon (Nederland) en Willem de Ridder.

Net.Aesthetics                                                    woensdag 29 november 21.00 uur
Digitale media vragen om een nieuwe visuele benadering. Kan de bestaande kloof tussen de op functionaliteit gerichte IT-ers en kunstenaars overbrugd worden in het ideale multimedia-team?
Met o.a. Karen Guthrie (/broadcast/ en Additional Footage, Engeland), Michael Murtaugh (MIT Boston interactive cinema JBW- A Random Walk through the Twentieth Century, USA) en T.J. Rosza (Heavy.com D-life, USA).

DOCS ONLINE staat onder leiding van dr. Sonja de Leeuw i.s.m. Nathalie Faber en Carolien Euser (CUT-n-PASTE)

Kaartverkoop en reserveren
Kaarten voor het hele programma kosten ƒ35,-; per avond ƒ15,-. Telefonisch reserveren kan vanaf 17 november van 12.00 - 19.00 uur op 020 6261939 (ook in het weekend) en van 22 t/m 29 november van 9.30 - 20.30 uur. Voor kaartverkoop en reserveren kunt u ook terecht bij centrale kassa achterin in het Pathé City Theater, 20 en 21 november geopend van 12.00 - 19.00 uur en van 22 t/m 29 november van 9.30 - 20.00 uur.

Vanaf 23 november
www.docs-online.nl  l www.cut-n-paste.nl


----------------------------
CUT-n-PASTE
crossmedia

01-10-00 new mailadress: ceus@chello.nl
-----------------------------