Stichting Steim on Mon, 22 May 2000 13:26:23 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] (no subject)


Title:
STEIM presenteert op vrijdag 2 juni om 20:30 uur in het kader van

STEIM's Rhythm-and-Zoom Lab:

Haco

Met haar elfjes-achtige vocalen bepaalde Haco in hoge mate de muziek van de Japanse groep After Dinner (1981-1991). Deze excentrische groep combineerde elementen uit de avantgarde met popmuziek en traditionele Japanse muziek tot een uniek geheel. In haar recente werk maakt Haco gebruik van kleine elektronische apparatuur als miniatuur samplers, elektronische percussie en een kleine Theremin. Maar ook een elektrische mandoline en kinderspeelgoed dient om haar belangrijkste en meest herkenbare instrument te ondersteunen: haar stem. Daarmee kan ze op een naÔve en welhaast kinderlijke manier de luisteraar betoveren. Met instrumenten aan armen en benen verbonden, geeft ze haar performance een dramatisch en ontwapenend karakter. Tijdens haar act met "the howling pot" weet ze feedback-geluiden te vangen en te temmen, alles op basis van de bezwerende kwaliteiten van haar stem.

Bob Ostertag

"The Yugoslavia Suite" heet het nieuwe grote, en sterk audiovisuele werk van Bob Ostertag. In twee delen, "War Games" en "These Hands", gaat Ostertag in op de verschrikkingen van de oorlog. In een eerder werk als "All the rage" uitte Ostertag al zijn woede over de manier waarop de maatschappij met Aids omgaat. Net als in Ostertag's overige werk biedt ook "The Yugoslavia Suite" een scherp politiek commentaar. Het werk blijft evenwel ook zeer persoonlijk. Kleine, vaak 'gevonden' geluids- en beeldelementen zijn de basis voor het hele werk.
Ostertag is een pionier in de live elektronische muziek en als zodanig een veel geziene gast bij SEIM. "The Yugoslavia Suite" is een stuk waarin live elektronisch geluid en real time videomanipulaties, ondersteund door Steim's Image/ine-programma, een belangrijke rol spelen. In zijn stukken maakt Ostertag gebruik van een veelheid aan (elektronische) instrumenten. Dit kan variŽren van high tech apparatuur tot heliumbalonnen en verkeerd funktionerende cassetterecorders. Bob Ostertag's werk bestaat uit live elektronische muziek, computermuziek, maar ook uit een mix van elektronische muziek en live instrumenten met zijn band Say No More en zijn strijkkwartet voor het Kronos Quartet. En nu presenteert STEIM de Nederlandse premiere van de "Yugoslavia Suite" dat sterk gebaseerd is op real time video en geluidsbewerkingen. Met deze nieuwe audiovisuele uitdrukkingsmogelijkheden zal Ostertag een sterk persoonlijk en politiek statement maken.
 

Reserveer tijdig; STEIM houdt het kleinä

Reserveringen: 020 622 8690 van maandag t/m donderdag tussen 11:00 en 17:00 uur
Toegang fl 7,50

Concertingang : Utrechtsedwarsstraat 134

Deze concertserie komt tot stand met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.
Concerten worden regelmatig opgenomen door De Concertzender.
STEIM                                    
(studio for electro instrumental music)
(studio voor elektro instrumentale muziek)    

Achtergracht 19
1071 WL Amsterdam
Nederland

tel 00 31 (0) 20 6228690
fax 00 31 (0) 20 6264262
WEB SITE : http://www.steim.nl