Arjen Mulder/ Maaike Post on Mon, 22 May 2000 11:55:29 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] fotografisch genoegen


Er zat een kleine verschrijving in de volgende uitnodiging: de presentatie is natuurlijk niet op 22 april, maar op 22 mei, vandaag dus. De rest van de tekst blijft onverminderd van toepassing:

 
Aanstaande maandag 22 mei vindt tussen 16.00 en 18.00 uur in Huis Marseille, Keizersgracht 401 te Amsterdam de presentatie plaats van het nieuwe boek van Arjen Mulder, getiteld ´Het fotografisch genoegen. Beeldcultuur in een digitale wereld´, gepubliceerd door Uitgeverij Van Gennep.
Op de presentatie zal Rene Boomkens een praatje houden, is er een video van Claudia Koelgen te zien en zal de auteur enige woorden tot zijn lezers richten. Het geheel wordt muzikaal begeleid door Toni Smith.
 
Uit de gedrukte uitnodiging:
Ín Het fotografisch genoegen verkent de bioloog en essayist Arjen Mulder de veranderingen die zich voltrekken in de manier waarop er wordt omgegaan met fotografie in de digitale wereld. Aan de hand van het werk van fotografen als Leni Riefenstahl, Rineke Dijkstra, Claudia Koelgen, Mari Soppela, Vibeke Tandberg en Gerald Van Der Kaap belicht hij op verrassende en speelse wijze tal van thema´s en ontwikkelingen: de wil tot registratie, de argeloosheid van de afbeelding, de verrijking van de wereld, de betovering van het beeld. Arjen Mulder heeft hiermee een vrolijke cultuurgeschiedenis geschreven van de recente fotografie. Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan het ontdekken van de moderne beeldcultuur.´
 
Een ieder die geinteresseerd is in (het denken over) eigentijdse fotografie en/of (het denken van) Arjen Mulder, is van harte welkom.