Stichting Steim on Mon, 20 Mar 2000 20:51:51 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] STEIM concertaankondiging 30 maart


Title: STEIM concertaankondiging 30 maart
STEIM presenteert op donderdag 30 maart om 20:30 uur in het kader van

STEIM's Rhythm-and-Zoom Lab:

Dat Politics
*
Ikue Mori
*
Jérome Noetinger en Lionel MarchettiDat Politics
is een jonge, opkomende groep die breaks, clicks & cuts en noise uitbarstingen met elkaar verbindt.  Zacht geruis, opkomende ritmische patronen, soms poppy elementen en dan weer hard geluid wisselen elkaar af. Met 4 powerbooks zoekt Dat Politics naar een deconstructie van de dance cultuur tot het grenst aan geluid. De groep heeft platen uitgebracht op o.a. het Fat Cat label en op A-Musik, dat nauw gelieerd is aan Mouse on Mars. Dat Politics is sterk verwant met de groep Tone Rec, die platen opneemt voor het Sub Rosa label.

Ikue Mori opereert in de New Yorkse improvisatiescene die in de jaren 80 opkwam. Met John Zorn als ongetwijfeld bekendste representant werd in de downtown scene in heel veel combinaties samengespeeld. Het werk van Ikue Mori is dan ook moeilijk te categoriseren. Mori's muziek is gemaakt met drumcomputers. Deels ritmisch en deels ambient is haar muziek vaak in combinatie ontstaan met mensen als John Zorn, Elliott Sharp, maar ook met bijvoorbeeld Martin Tétreault en onlangs in Nederland nog Kim Gordon en Thurston Moore van Sonic Youth. Ikue Mori zal in STEIM solo optreden.

In Grenoble is een levendige underground- scene waarin experimentele film en -muziek welig tiert. In verschillende kraakpanden zijn
concertzaaltjes en filmlaboratoria ingericht. De bekendste groep uit dit circuit is waarschijnlijk Metamkine. Een performance- groep met live filmprojecties, waarvoor Jérome Noetinger de muziek maakt. Zowel Noetinger als Lionel Marchetti zijn sterk geďnspireerd door de 'musique concrete' en de elektro-akoestische muziek van mensen als Pierre Henri en Luc Ferrari. Beiden hebben nu dan ook een live programma gemaakt waarin conc rete geluiden, die we om ons heen horen, bewerkt worden met elektronische apparatuur. Elektro-akoestische muziek live gespeeld, en zoals het de Grenoble scene betaamt, geheel low-fi gebracht.

Reserveer tijdig; STEIM houdt het kleinŠ

Reserveringen: 020 622 8690 (tussen 11:00 en 17:00 uur)
Toegang fl 7,50
Concertingang Utrechtsedwarsstraat 134

Deze Concertserie komt tot stand met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst
STEIM                                    
(studio for electro instrumental music)
(studio voor elektro instrumentale muziek)    

Achtergracht 19
1071 WL Amsterdam
Nederland

tel 00 31 (0) 20 6228690
fax 00 31 (0) 20 6264262
WEB SITE : http://www.steim.nl