Marian Ivan on Tue, 18 Feb 2014 13:07:39 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Paul Neagu "Going Tornado", sambata 22 februarie, Galeria Ivan


Galeria Ivan va invita sambata, 22 februarie, la ora 18:00, la vernisajul expozitiei Going Tornado, aceasta fiind a doua expozitie a artistului Paul Neagu organizata de galerie dupa reenactment-ul performance-ului Cake Man din 2012. 

Going Tornado este ultima parte a unei actiuni performative in trei etape pe care Paul Neagu a elaborat-o in perioada 1971-1976 si a prezentat-o publicului din Marea Britanie incepand cu anul 1974 sub numele de Gradually Going Tornado. Impreuna cu Blind Bite Åi Horizontal Rain, Going Tornado formeaza un âtriptic performativâ la baza caruia sta cercetarea intreprinsa de Neagu cu mijloace artistice si teoretice diverse asupra modurilor in care aspectele fizice ale vietii pot fuziona cu ceea ce le transcende. Termenul âgoingâ are o semnificatie in sine, fiind o referire la âdezintegrarea granitelor euluiâ, presupunand o âpermanenta cautare tacutaâ si âreceptivitate la nivel existentialâ (Paul Neagu). âTornadaâ, ca moment culminant al ciclului, e caracterizata de o energie dublu directionata, care expulzeaza si care absoarbe totodata, depasind tot ceea ce intra in sfera sa. In cadrul actiunii, se trece de la o complexitate luxurianta de obiecte si de relatii la o clarificare treptata, o limpezire a miscarii centrale. Despre modul in care Going Tornado il implica, artistul marturisea: âDeveneam invizibil si asta este, pentru mine, un lucru foarte frumosâ. 

In expozitie va fi proiectata inregistrarea din anul 1974 a actiunii Going Tornado si vor fi expuse fotografii-document, precum si o  serie de desene ce fac parte din aceeasi directie de investigare artistica.  

Paul Neagu (Bucuresti, 1938 - Londra, 2004) a trait si a lucrat in Anglia incepand cu anul 1970, cand a parasit definitiv Romania. Artisti importanti precum Antony Gormley, Anish Kapoor,  Rachel Whiteread, Tony Cragg i-au fost studenti si au afirmat importanta cailor de explorare artistica pe care Neagu le-a deschis.  LucrÄrile sale se afla in numeroase colectii publice, precum Arts Council of Great Britain, National Museum of Arts (RomÈnia), National Museum of Modern Art (Tokio), Philadelphia Museum of Art, Scottish National Gallery of Modern Art, Tate Gallery (Londra), Victoria and Albert Museum (Londra). 

In prezent lucrari ale artistului pot fi vazute in expozitia Report on the Construction of a Spaceship Module de la New Museum (ianuarie-aprilie 2014, New York).    

Expozitia de la Galeria Ivan este organizata in colaborare cu Paul Neagu Estate Londra si va ramane deschisa pana pe 18 martie 2014. Program de vizitare: miercuri-sambata intre orele 13:00-19:00.Ivan Gallery
Grecescu 13, 
Bucharest, 050598
info@ivangallery.com
www.ivangallery.com


_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/