Dana Art Gallery on Mon, 4 Jun 2012 21:58:18 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] invitatie vernisaj Andreea Costenco @ Galeria Odoen


Joi, 7 iunie intre orele 18.00 - 21.00, Galeria Odeon Èi DanaArt Gallery vÄ invitÄ la vernisajul expoziÈiei âCamino History Organic Structureâ. 

ExpoziÈia, prima din aceastÄ serie a artistei Andreea Costenco, reprezintÄ o cÄlÄtorie Ãn lumi paralele, o ÃntÃlnire Ãntre conÈtient Èi subconÈtient. ÃngemÄnarea Ãntre realitatea gÃnditÄ-vÄzutÄ Èi cea experimentatÄ-simÈitÄ va fi transpusÄ prin intermediul unei instalaÈii de picturÄ cinetico-interactivÄ. SpaÈiul cu valenÈe teatrale amplificÄ sentimentele Èi emoÈiile privitorului Ãntr-o notÄ dinamicÄ, cu dorinÈa cÄ experimentarea acestor trÄiri sÄ poatÄ cÄlÄuzi spre o nouÄ formÄ de comunicare.

Sunetul a fost oferit cu generozitate de Giuseppe Rizzo Èi va ÃnvÄlui spaÈiul Galeriei Odeon cÄreia Ãi mulÈumim pentru gÄzduire Èi Danielei Zbarcea pentru susÈinere Èi promovare.

Evenimentul se va desfÄÈura Ãn cadrul Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42, Sector 1, BucureÅti), pe perioada 7-9 iunie. Din cauza unor date tehnice specifice reprezentatiei va recomandam vizionarea ansamblului Ãn data de 7 intre orele 18.00 â 21.00.

 

Andreea Costenco - date biografice

Andreea Costenco a Ãnceput parcursul Ãn cariera artisticÄ Ãn BucureÅti, a absolvit Liceul de Arte Nicolae Tonitza Åi a continuat cu studiile universitare pentru a obÅine o diplomÄ Ãn Arte Plastice la Universitatea BucureÈti. Ea a urmat un master Ãn scenografie la MA Scenography la Central Saint Martins College of Art and Design din Londra. 

Cea mai recentÄ expoziÈie de picturÄ/instalaÅie a fost realizatÄ Ãn Munchen, âOdisseeâ, Westandvillage Ãn 2010. Ca pictor, Andreea a mai expus la "Young Colours â Tineri ArtiÈti â ExpoziÈie PicturÄ" de la Art Expo/Galeriile Teatrului NaÅional din RomÃnia 2004, Muzeul Banatului din TimiÅoara 2004 Èi alte participÄri la expoziÅii Ãn ÅarÄ Åi strÄinÄtate. De asemenea, a prezentat seria "Looking for Mr. Green" la Titu Maiorescu Rumanisches Kulturinstitut din Berlin. Ãn 2002, a realizat o expoziÅie intitulatÄ Metamorfosi la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din VeneÅia. 

Ca artist multimedia, Andreea Costenco a participat cu doua lucrÄri video la competiÅiile internaÅionale SCHMIDT, âSin Cityâ Ãn 2011 Åi Moby, âWait for meâ Ãn 2010. Alte lucrÄri includ "Something about Lysistrata", eveniment instalaÅie/performance de la Cantieri Culturali Alla Zisa, Palermo, Sicilia Ãn 2005; un scurt video experimental "World Story" prezentat la Uncut, eveniment de film de scurt metraj Ãn cadrul Institute of Contemporary Art (ICA), The Mall, London, Institut de ArtÄ ContemporanÄ din Londra 2004 (Anterior prezentat la Festivalul CineMAiubit, la Cinema Studio din BucureÅti). Ãn 2002, a creat o expoziÅie de instalaÅie/intervenÅie intitulatÄ âI Love New Yorkâ la Galeria Eforie din BucureÅti, care a fost prezentatÄ Åi ca o expoziÅie multimedia la Comisia Fulbright Ãn BucureÅti.

Ca scenograf, Andreea Costenco a conceput un spaÈiu unitar de desfÄÈurare Ãn care a asamblat, Ãn mod armonios Åi coerent, decorul Åi costumele pentru spectacolul "O noapte furtunoasÄ" de Ion Luca Caragiale de la Teatrul Bulandra ce a avut premiera Ãn mai 2002, prezentat Åi Ãn cadrul Festivalului NaÅional de Teatru "Ion Luca Caragiale", ediÅia a XII-a de la BucureÅti.

 

Adrian P

www.danaartgallery.ro

 

 

 

 

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/