www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-ro] inscrieri>> re:make workshop - noi forme de colaborare intr
Rarita Zbranca/ AltArt on Sat, 22 Oct 2011 16:26:22 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] inscrieri>> re:make workshop - noi forme de colaborare intre arta si tehnologie, deadline 28 octombrie


*re:make workshop
atelier de experimentare a noi forme de colaborare intre arta si tehnologie *
*Cluj, 2-6 noiembrie 2011
termen limita inscriere: 28 octombrie 2011*

Ai de lucru cu arta?
Ai de lucru cu noile tehnologii?
Ai un workshop.

Inscrie-te la atelierul RE:MAKE si vei explora arta media de la foton la electron, incluzand cele mai noi trenduri in domeniu. Vei RE:crea o lucrare de arta media bazata pe senzorul 3D al KINECT-ului (http://en.wikipedia.org/wiki/Kinect) sau iti vei crea propria lucrare.

Candidatul nostru ideal este artist, student la arte, programator, student la informatica, geek, sau orice persoana interesata de relatia dintre arta si tehnologie.

Atelierul, condus de Hans Bernhard (AT) si Szakáts István (RO) se desfasoara in perioada 2-6 noiembrie. Vom lucra in echipe mixte si vom dezvolta pe parcursul celor 5 zile de atelier proiecte bazate pe KINECT, prin care vom propune noi interpretari a unor lucrari de arta media de referinta din istoria culturii media din Europa.

Ca sa te califici, trebuie sa stii engleza. Daca esti programator, mai trebuie sa stii inca o limba: Actionsctipt sau Java. Te califici? Completeaza formularul (www.altart.org/remake/remake_application_form.doc)


Workshopul este organizat de Fundatia AltArt in cadrul proiectului Re:make - rethinking media art in collaborative environments (www.remakeme.eu). Re:make are la baza o serie de cercetari realizate in ultimii ani de MONOSKOP, un grup de teoreticieni angajati in studiul contextului social al evolut,iei istorice in artele media, in special in zona Europei centrale s,i de est. Analizele condit,iilor socio-poetice ale artei s,i tehnologiei incepand cu anii 1960 inspre 2000 se bazeaza pe incursiuni in filmul experimental s,i de avangarda, arta performativa, arta video, muzica experimentala, sound art s,i teorie media.

Hans Bernhard este membru al colectivului Ubermorgen (http://www.ubermorgen.com), ale carui productii includ arta conceptuala, pixel painting, instalatii, net art, scultptura si activism digital (media hacking). Computerul si retelele sunt (ab)uzate ca sa creeze arta si forme controverse, un amalgam de factualitate si fictiune prin care Ubermorgen pune in discutie teme ca democratie, drepturi si comunicare globala.

István Szakáts este artist media si curator, presedintele Fundatiei AltArt. Este autor si producator a numeroase filme, productii TV si proiecte de arta digitala.

Atelierul se va desfasura in limba engleza si va avea loc in Sala Studio a Fabricii de Pensule din Cluj.

*Conditii de participare*: artistii sunt rugati sa insoteasca candidatura cu mostre din lucrari anterioare de arta media, programatorilor li se solicita experienta in Actionscript sau Java.

*Inscrieri*: Cei interesati sunt invitati sa trimita formularul de inscriere completat, un CV si mostre din lucrari realizate anterior la submissions.altart {AT} gmail.com. Formularul de inscriere poate fi descarcat de pe www.altart.org/remake/remake_application_form.doc

*Termen limita: 28 octombrie 2011*.

*Finantatori:*
Administratia Fondului Cultural National
Uniunea Europeana, Programul Cultura 2007-2013

*Organizator*:
Fundatia AltArt
Str Henri Barbusse 59-61
400616 Cluj, Romania
Tel 0724 510464
submissions.altart {AT} gmail.com
www.altart.org

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/