Irina Elena Paraschivoiu on Wed, 28 Sep 2011 20:06:27 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Din 3 octombrie British Documentary revine la Muzeul Taranului Roman. In fiecare luni, de la ora 19:00


Bitish Council Romaniava invita la cea de a doua editie a seriei de filme documentare"British Documentaryâ, in perioada3 octombrie â 19 decembrie, laMuzeul National al Taranului Roman.
Â
Zece filme documentare britanice, productii recente, premiate sau nominalizate pentru premii la Festivalul britanic de film documentar Grierson, in anul 2010, vor fi prezentate saptamanal, lunea, de la ora19.00, in intervalul3 octombrie â 19 decembrie(cu exceptia zilelor de 17 octombrie si 14 noiembrie), laStudioul Horia Bernea.
Â
Intrarea este liberala toate proiectiile.
Â
"British Documentaryâdebuteazaluni, 3 octombrie, la ora19.00, cu subversivul si provocatorul"Exit Through The Gift Shopâ.
Â
Aparent o cronica centrata asupra unei dintre cele mai enigmatice figuri ale artei contemporane âartistul graffitti Banksy - filmul se intoarce asupra sa, aducandu-l in prim plan pe regizorul amator Thierry Guetta. O abordare radicala, surprinzatoare, in care personajul si povestitorul isi schimba locurile, o poveste reala incendiara a micii criminalitati, camaraderiei si incompetentei.
Â
Filmul a castigat 15 premii la festivaluri internationale de film si a primit numeroase nominalizari, in anul 2010 si in 2011.
Â
Prima editie a"British Documentaryâ a avut loc in anul 2010, desfasurandu-se la Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Galati.
Â
Proiectul"British Documentaryâ este realizat de British Council Romania in cadrul Programului"New Work New Audiencesâ.
Â
Mai multe informatii despre proiect si programul proiectiilor sunt disponibile pe website-ul British Council :www.britishcouncil.ro/britishdocumentary.
Â
British Councileste organizatia Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord pentru relatii culturale internationale si oportunitati in educatie.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/