Irina Elena Paraschivoiu on Sun, 4 Sep 2011 08:14:06 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Vernisaj expozitia Britain on My Mind, 7 septembrie, ora 19:00, libraria Anthony Frost


La teatrul de apartament lorgean theatrenu se plateste bilet.Spectatorii aduc obiecte legate de tema piesei. E o modalitate prin care prezenta lor e integrata in spectacol. 
Â
In data de 7 septembrie, ora 19:00,ÂBritish Council si lorgean theatre va invita in cadrul librariei Anthony Frost la vernisajul expozitiei fotografice â Britain on My Mindâ. Expozitia cuprinde imagini ale obiectelor aduse de spectatori in cadrul proiectului âIn Oglindaâ â in care un dramaturg englez si unul roman au incercat sa surprinda modul in care natiunea celuilalt e reprezentata in mentalitatea proprie. 
Â
BritainOn My Mindeste o prelungire a acestei tentative dramaturgice de a vedea cum sunt perceputi britanicii de catre romani, din perspectiva culturii materiale.
Â
âChiar daca nu stim exact care este conexiunea dintre un borcan cu apa pe care scrie âploaieâ si Marea Britanie, el are aceeasi valoare arheologica ca pliculetul de ceai englezesc sau emblema clubului de fotbal Liverpool, pictata de un fan. Cu cat simbolurile culturale sunt mai putin recognoscibile, cu atat mai puternica este relatia dintre persoana care a ales obiectul si tema propusaâ. (Jean Lorin Sterian) 
Â
Fotografiile din cadrul expozitiei sunt realizate deIrina Stelea. 

Mai multe informatii pe www.britishcouncil.ro 


The British Council is the United Kingdom 's international organisation for educational opportunities and cultural relations. We are a registered charity; 209131 ( England and Wales ) SC037733 ( Scotland ). We create international opportunities for the people of the UK and other countries and build trust between them worldwide. We call this cultural relations.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/