Rarita Zbranca/ AltArt on Fri, 6 May 2011 07:53:59 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Razboiul Lumilor > performance audio cu mortlacreier > Cluj, 6.05, ora 18, Piata Unirii


*Razboiul Lumilor
**performance audio *
*vineri 6 mai, 18:00 *
Cluj, P.ta Unirii 9 (in fata Ceainariei Demmers)
artist:*mortlacreier
*un proiect*AltArt *


Razboiul Lumilor este o proiectie a zgomotelor strazii din Cluj in Bratislava si a zgomotelor strazii din Bratislava in Cluj. Cate o cutie neagra este instalata in fiecare oras, cutiile capturand si transferand contextul sonor al mediului in care sunt amplasate spre celalalt oras. Astfel cutiile extind simturile, dar functioneaza si ca instrumente de teleportare, facand simtita prezenta unui om la o distanta de peste o mie de kilometri, intr-o lume diferita. Astfel, la o prima citire, sistemul invita la meditatie asupra semnificatiei prezentei intr-un spatiu: suntem prezenti intr-un loc daca il percepem si daca cineva din acel loc ne percepe prezenta? Bineinteles, nu. De exemplu, cand se aude zgomotul unei masini care trece, nu poti sti in care spatiu fizic se afla masina...

Sistemul construieste un spatiu sonor hibrid si volatil in jurul cutiilor - iar limitele fizice si de credibilitate ale spatiului sunt cele ale sistemului care il genereaza. Iar aceasta oportunitate este exact punctul prin care poti fi rapit si teleportat intr-o a treia lume: o augmentare a conglomeratului sonor urban in care deja te-ai increde, asa cum a facut-o si Orson Welles in al sau Razboi al Lumilor in 1938. Faptul ca de data asta stii ora la care incepe performance-ul poate dovedi instabilitatea sistemului cu atat mai mult... s-ar putea ca interventia deja a inceput de o ora si mixul de "normalitate" pe care il percepi este deja alterat intr-un mod deliberat. Ai o singura sansa (si poate nici aceea) de afla: sa fii acolo personal.

Evenimentul participa in festivalul Multiplace (www.multiplace.org), un festival retea dedicat artei media si interactunii dintre media, tehnologie, arta, cultura si societate. Festivalul are loc intre 2-8 mai 2011, in diferite orase din Slovacia, Cehia, Franta, Ungaria, Romania si Islanda si include expozitii, performance-uri, ateliere.

"Razboilul lumilor" este un performance produs de Fundatia AltArt in proiectul REMAKE, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul Cultura 2007-2013. REMAKE este un proiect colaborativ care isi propune re-contexualizarea culturii media, prin productia de noi lucrari artistice in relatie cu lucrari de pionierat din istoria artei (new) media (www.remakeme.eu).
Multumiri: Ceainaria Demmers

Contact:
Istvan Szakats, curator
Fundat,ia AltArt
office@altart.org
tel 0724510464

_____________
*2% pentru proiectele AltArt*
daca doriti sa sprijiniti proiectele AltArt, puteti directiona 2% din impozitul pe venit platit, completand in declaratia de venit urmatoarele date:
denumire entitate: Fundatia AltArt pentru Arta Alternativa
cod de identificare fiscala: 11194743
cont bancar: RO51 BTRL 0130 1205 9203 64xx

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/