Carola Chisiu on Tue, 8 Dec 2009 14:55:13 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] invitatie vernisaj - "...de porc", CNDB, 11 dec, ora 18


Â
Ion Barladeanu, Ion Grigorescu, Iosif Kiraly , Teodor Graur , Marian Zidaru, Matei Bejenaru , Victor Man, Ovidiu Fenes, Dumitru Gorzo, Mircea Suciu , Dan Perjovschi, Vlad Nanca, Suzana Dan si Tara (von Neudorf)
ÂÂâ de porcÂÂ
Vernisaj Vineri 11 decembrie| de de la ora 18
Centrul National al Dansului
Â
ÂÂ...de porc
Povestea porcului in arta romaneasca recenta, o poveste de sunca si spata, de lipsa, dorinta si violenta este una dintre cele mai satioase, palpitante si semnificative istorii vizuale ale timpului nostru. 
De la Miorita la Bisisica si de la Nicolae Grigorescu la Ion Theodorescu-Sion, oile erau cindva animalul-fetis, totemul national. Insa in epoca de aur socialista, in tranzitia post-comunista si in consumismul actual, porcul a luat partea leului. 
Porcul este semnul lipsei in arta anilor 70-80. Porcul devine semnul plinului in arta de dupÄ 1989. Uneori chiar semnul prea-plinului, al insuportabilului. De la porcul mitic de Craciun la mititeii miticilor la iarba-verde, si de la acestia la cotletul preambalat igienic, din vitrinele frigorifice ale supermarketurilor (unde nu se mai numeste porc, ci devine un cod: âOferta specialaâ, âDoua bucatiâ etc.)Â este un intreg parcurs pe care se insaileaza diverse unghiuri, junghiuri si injunghieri ale fratelui din cocina.
De la semn dureros al Istoriei mari la semn intim al istoriei private, de la semn al nivelului de viata la semn al impactului pe piata, povestea porcului Ãn arta romaneasca ne tine in suspans intr-o expozitie de Craciun a anului 2009, cu Ion Barladeanu, Ion Grigorescu, Iosif Kiraly, Teodor Graur, Marian Zidaru, Matei Bejenaru, Victor Man, Ovidiu Fenes, Dumitru Gorzo, Mircea Suciu, Dan Perjovschi, Vlad Nanca, Suzana Dan si Tara (von Neudorf).
Vernisaj de post, vineri 11 decembrie, ora 18.00, la Centrul NaÅional al Dansului, BucureÅti. Va fi lansat un produs tipografic ...de porc,de calitate superioarÄ, Ãn tiraj limitat, Åtampilat, numerotat Åi semnat, dupÄ dorinÅÄ, de artiÅtii expozanÅi. ExpoziÅia va fi deschisÄ pÃnÄ Ãn ianuarie 2010. Ulterior va fi itineratÄ la Muzeul de ArtÄ din Cluj-Napoca, partenerul acestui eveniment, alÄturi de Art Act Åi InterArte din Cluj-Napoca.
ÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂ
Erwin Kessler - curator


      
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/