andreianna on Fri, 19 Jun 2009 19:33:34 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] "Missing Link", vernisaj marti, 23 iunie, ora 19, 00, la Galeria Andreiana Mihail


Galeria Andreiana Mihail are placerea sa va invite marti, 23 iunie 2009, ora 19.00 la vernisajul expozitiei âMissing Linkâ

Artisti:Â Dan D. Farcas, Lee Welch si Razvan Botis.

Curator: Stefan Tiron

 

âAceasta ar putea foarte simplu sa devina o cautare binevenita PCLI - Partilor-Care-Lipsesc-Intotdeuna in oricare perioada istorica. 

Este deja o traditie respectabila sa te plangi ca marturia fosila e imperfecta si fragmentara. Cu toate astea, acest lucru nu a impiedicat cautarea verigii lipsa. In mod straniu, nevoia expresa de a completa si repara marturia fosila a declansat seria descoperirilor de fosile noi care necesita acum la randul lor un efort sporit de re-inserare si includere in cadrul unui arbore al vietii din ce in ce mai arborescent. Grandoarea ingropata a Marelui Lant al Fiintei inca arboreaza nevoia unor tranzitii docile, a unor podete conceptuale aproape perfecte si coerente, si inainte de toate nevoia unor artefacte cheie care sa netezeasca si calce studiat cutele si faldurile tapiseriei istorice mototolite. Chiar daca dovada ultima si glorioasa lipseste tot timpul cand ai nevoie de ea, totusi ea actioneaza si in absentia, emanand inferente amenintatoare si deductii grave, oferindu-ne intre timp un fel de punte. 

Suntem pe urmele acelor vinovati de o avangarda prea timpurie si prea buna ca sa credem ca e pe bune sau dupa niste interlocutori extraterestri tacuti si mult prea generosi ca primi investitori in originea civilizatiilor pamantene umane. Suntem pe urma unor descantece si talismane care sa ne ofere libera trecere in domeniul prosperitatii absolute.

Poate ca am negat si tratat cu prea mare indiferenta tendinta noastra naturala de a umple mai departe cabinetul de curiozitati. Doi artisti si un matematician si ufolog sunt aici ca sa propuna macar cateva dintre partile lipsa. 

In conformitate cu regulile serendipitatii, artefactele stranse aici s-ar putea sa devina chiar parte neintentionata dintr-o propaganda alarmista, pe langa faptul ca ar ramane in continuare mici dovezi ale unei ordini subiacente care ne urmareste napraznica.â

 

 

 

Expozitia va fi deschisa pina la 14 iulie 2009. Programul galeriei este urmatorul : Marti-Vineri 15.00-19.00 si Simbata 13.00-15.00. 

 

Galeria Andreiana Mihail - Str. Pandele Tarusanu 4 bis, Bucuresti 
www.andreianamihail.com 
Phone: +40 722 650 221 

      
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/