PAVILION [contemporary art & culture magazine] on Wed, 27 May 2009 07:38:50 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] dezbatere Adrian Majuru si Stelian TanaseMARLANUL LA PUTERE

Dezbatere cu Adrian Majuru si Stelian Tanase moderata de Razvan Ion
Joi, 28 mai 2009, ora 19:00

"Nu se poate construi ceva durabil in civilizatia unei tari fara individualitati puternice, atipice, polemice. Exact contrariul obedientului. Doar inlocuirea urgenta a acestor functionari neghiobi, diminutivi culturali si agramati ontologic poate genera construirea unei Romanii moderne, competitiva european. Aceste marionete complexate au un singur vis: impietrirea societatii romane la nivelul smenului, spertului, gratarului la padure asortat cu femei usoare, ba chiar foarte usoare." (Adevarul, 13 august 2007)

"Darul neprimit creaza disconfort. De aceea, istoria valaha l-a evacuat pe incoruptibil dintre actorii sai preferati. Oriunde mergi sa rezolvi o problema, doresti sa respiri la final usurat, stropind printre dinti cateva cuvinte: âce baiat de gasca! A primit, a rezolvat! Daca dadeam de unul, care nu primea si nici nu rezolva?â. Sau mai rau: sa primeasca si sa nu rezolve. Cazul Constantin BrÃncoveanu este cel mai teribil din istoria noastra. Desi a oferit daruri de tot felul la Tarigrad, ele nu i-au salvat nici viata." (Ziarul Financiar, suplimentul "Ziarul de Duminica", 22 septembrie 2006)

Cum "poporul este permanent preocupat sa-si potoleasca foamea sau alte spaime, nu mai are tihna sa priceapa ca este de fapt jefuit. Apar false probleme precum lipsa banilor pentru scoala si sanatate. Ce inseamna asta? O scoala ineficienta, infometata si infrigurata iarna, prost platita si deloc intretinuta, inseamna cohorte de generatii tinere atomizate cultural, manipulabile doar cu pocnituri din degete; masa de manevra pentru noul tip de scalvagism postmodern, cultivat in buildingurile de beton si sticla, unde mii de omuleti respirand intr-o aparenta bunastare, petrec 12-15 ore de zi la un Âoffice mai mult sau mai putin impozant. In rest nimic. Neant social." (Ziarul Financiar, suplimentul "Ziatrul de Duminica", 15 decembrie 2006)


Cele trei fragmente fac parte din volumul "Destin valah in ilustratii si texticulete", scris de Adrian Majuru.

Dezbaterea cu Adrian Majuru si Stelian Tanase moderata de Razvan Ion va avea loc pornind de la subiectul cartii "Destin valah in ilustratii si texticulete" , ce va fi lansat pe 28 mai 2009.

Adrian Majuru (n. 1969) este scriitor, istoric, doctor in geografia umana. A scris noua carti despre Bucuresti.

Razvan Ion (n. 1970) este teoretician, activist politic, co-editor al revistei Pavilion si co-director Bucharest Biennale (Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti). A tinut cursuri si prelegeri la University of California-Berkeley, Headlands Center for the Arts-California, O3one- Belgrade, Facultatea de Stiinte Politice- Cluj, Facultatea de Arte-Timisoara, etc. A expus ca artist in spatii importante din Europa, SUA si Asia. A publicat in mai multe reviste si ziare, a realizat emisiuni de televiziune. A studiat management cultural in New York si San Francisco. Este membru al EAPC (European Association of Political Consultants).

Stelian Tanase (n. 1952) este scriitor, politolog, istoric si publicist. Preda stiinte politice la Universitatea din Bucuresti. Realizator al unor talk âshowâuri pe teme politice sau culturale la posturile de tele viziune TVR, Antena 1 si Realitatea TV. A publica mai multe carti, articole in revista 22 si este editor coordonator al revistei Sfera Politicii. A fost deputat in Parlamentul Romaniei. A sustinut conferinte la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum si la prestigioase universitati americane: Berkeley University, UCLA, Stanford University, New York University, Columbia University, University of Maryland, The New School for Social Research. Este laureat a numeroase premii de televiziune si premii literare.


---
PAVILION UNICREDIT
center for contemporary art & culture

Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei)
Bucharest  011131 Romania
T: + 4 031 103 4131
E: pavilion@pavilionmagazine.org
www.pavilionunicredit.ro

---
PAVILION UNICREDIT este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice care promoveaza o Ãntelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.

PAVILIONâUNICREDITâis a center for contemporary art & culture, a work-in-progress independent space, a space for the production and research in the fields of audiovisual, discursive and performative. It is a space of the critical thinking, and it promotes an artistic perspective implying the social and political involvement of the art and of the cultural institutions.

---
PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen Radescu

---
Supported by: Pilsner Urquell
Strategic partner: UniCredit Tiriac Bank

Media partners: Hotnews.ro, 22, Alternativ.ro, Feeder.ro, 24Fun
Production partner: UpDate Advertising
Printing partner: Herris Print
Audio-visual partner: Sony
Collaborating partner: Center for Visual Introspection

---
To unsubscribe click this link
To forward this message click this link

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/