andreianna on Tue, 19 May 2009 20:03:50 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] "Nimic mai de pret ca valoarea zilei", vernisaj vineri, 22 mai, ora 19.00


Galeria Andreiana Mihail are placerea sa va invite vineri, 22 mai 2009, ora 19.00 la vernisajul expozitiei âNimic mai de pret ca valoarea zileiâ

Artisti:Â Adrian Ghenie, Ion Grigorescu, Ciprian Muresan, Mona Vatamanu & Florin Tudor.

Curator: Magda Radu

 

âNimic mai de pret ca valoarea zileiâexamineaza trecutul reprezentat de perioada comunista, propunand unghiuri de vedere si punand intrebari care nu epuizeaza incercarile de a-l intelege. Evitand tentatia unor excavari nostalgice sau judecatile transante, expozitia contureaza un discurs nuantat care transfera reflectia privind trecutul asupra unei actualitati problematice, confruntata â odata cu imbratisarea neconditionata a sistemului capitalist â cu limitele, dilemele si paradoxurile inerente definirii propriei identitati. 

Departe de a oferi concluzii definitive sau de a cauta adevaruri absolute, expozitia reuneste lucrari ale unor artisti constant preocupati de investigarea istoriei si memoriei culturale a ceea ce generic numim âcomunismâ. Activarea memoriei personale, atunci cand ea are loc, este proiectata pe fundalul unei reflectii mai cuprinzatoare ce ia in calcul mecanismele politice, sociale si culturale ale perioadei respective. ?n acelasi timp, se face resimtita necesitatea inserarii acestor propuneri intr-o cercetare mai ampla a istoriei artei contemporane romanesti care sa circumscrie tema intr-un context mai larg prin adaugarea altor exemple relevante. 

Realitatea cotidiana din anii â70 si compromisul generalizat sunt evocate de Ion Grigorescu in montajul fotografic al âRevolutiei culturaleâ; alte lucrari ale artistului starnesc deopotriva exercitiul rememorarii si reveleaza legatura inextricabila - in cazul sau - dintre personal si politic. Texte fondatoare ale doctrinei socialiste sunt aduse in atentie de duo-ul Mona Vatamanu â Florin Tudor si de Ciprian Muresan, fiecare construind un cadru conceptual diferit pentru a reflecta critic asupra distorsiunilor pe care le-a suferit discursul marxist. Iar Adrian Ghenie construieste o naratiune fragmentara care vorbeste despre dizlocare si trauma. 

 

Multumiri: Colectia Mircea Pinte

 

Expozitia va fi deschisa pina la 17 iunie 2009. Programul galeriei este urmatorul : pina pe 3 iunie Marti-Vineri 15.00-19.00 si Simbata 13.00-15.00. Dupa 3 iunie pentru vizitarea galeriei scrieti email la info@andreianamihail.com.

 

 

Galeria Andreiana Mihail - Str. Pandele Tarusanu 4 bis, Bucuresti 
www.andreianamihail.com 
Phone: +40 722 650 221 

      
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/