PAVILION [contemporary art & culture magazine] on Fri, 15 May 2009 13:43:21 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] scrisoare deschisa ministerul culturiiPavilion Magazine
Bucharest Biennale - Bienala Internationala de Arta Contemporana Bucuresti
Pavilion - Centrul pentru Arta si Cultura Contemporana


Scrisoare deschisa,
catre cei ce mai cred in normalitate

Dupa mai multe luni de asteptare in speranta ca actualul ministru al culturii - domnul Toader Paleologu - va incepe sa isi adune gandurile risipite intre Sorbona si manastirile bucovinene, BUCHAREST BIENNALE, PAVILION magazine si PAVILION - centrul pentru arta si cultura contemporana au decis sa ii ceara demisia de onoare pentru incompetenta, neprofesionalism si ignoranta. De asemenea, cerem demisia lui Alexandru Balasescu, din calitatea de director de cabinet al ministrului Culturii si Cultelor pentru lipsa radicala de cunostinte culturale si legislative, necesare acestui post important.

Sumar motivele pentru care cerem demisia celor doi sunt:

1. Semnarea a cinci ordine de ministru ilegale.
2. Intarzierea alocarii fondurilor pentru Pavilionul Romaniei la Bienala de la Venetia punand in pericol prezenta Romaniei la unul dintre cele mai importante evenimente de arta din lume. 3. Intarzierea cu mai mult de trei luni de zile a semnarii normelor legale pentru demararea concursului de proiecte din cadrul AFCN punind in pericol existenta unor proiecte excelente si sfidarea tuturor organizatiilor culturale care depind intr-o masura mai mica sau mai mare de aceste fonduri. 4. Acceptarea ca cel care a distrus ministerul in precedentul mandat, Demeter Andras, sa ii fie consilier personal. 5. Acceptarea tacita ca pe viitor posturi precum directorul Centrului National al Dansului sa fie acordate politic sfidand astfel scena culturala din Romania si creand un precedent pentru viitoare interventii de acest gen, care atenteaza in mod direct la integritatea insitutiilor culturale.

Si lista motivelor poate continua.

De asemenea, avertizam ca vom produce miscari de strada daca in locul sau, asa cum se vehiculeaza in ultimele zile, va fi numita Brandusa Novac, directoarea Circului de Stat, o persoana fara nicio calificare sau pregatire apta sa ocupe un post important in statul roman, Doamna Novac iesind in evidenta doar prin rapiditatea cu care poate raspunde comenzilor politice.

Timp de 20 de ani de zile ati distrus cultura romana. Ati subjugat-o interselor lamentabile a unor oameni care se pretindeau a fi elita acestei societati. Nimic mai fals, iar aceasta lamentabila dramoleta trebuie sa inceteze.

Propunem ca solutie viabila pentru functionarea ministerului aducerea unei personalitati din strainatate, un personaj capabil, pregatit, un manager cultural autentic, neantrenat in mistocariile si cloaca balcanica romaneasca, experienta cu ministrii culturii din ultimii 20 ani fiind absolut dezastruoasa.

Nu trebuie sa mai lasam subjugarea ministerului culturii unor intereselor meschine si ridicole ale unor politicieni corupti, incapabili si semianalfabeti care nu fac decat sa perpetueze o stare morala infama.

Va invitam sa va alaturati demersului nostru.


_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/