Mihai Zgondoiu on Sat, 2 May 2009 17:57:48 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] expo ANGEL BOX de Alina Ondine SLIMOVSCHI


ALINA ONDINEÂSLIMOVSCHI prezinta pe data de 5 mai 2009 / ora 19.00 la Libraria Carturesti (B-dul Magheru), expozitia de pictura "ANGEL BOX".
Expozitia poate fi vizitata pana pe data de 14 mai 2009.
Â
"PÃnzele Ãn alb-negru ale Alinei Slimovschi pe tema copilÄriei nu-Åi refuzÄ gravitatea Åi problematizeazÄ vÃrsta inocenÅei. Artista surpinde nu atÃt ludicul, cÃt mai ales momentele de crizÄ, de Ãncercare ale vÃrstei de aur a copilÄriei. CopilÄria, aÅa cum e zugrÄvitÄ de Alina, priveÅte nu Ãnspre sine, ci Ãnspre âÃn afarÄâ. Ce reprezintÄ acel âÃn afarÄâ? O casÄ din vis, un cer luminos, un Åarpe, un craniu hamletian, o cÄdere Ãn gol, o joacÄ âde-a mamaâ, cÃteva momente de meditaÅie (Ãn solitudine sau Ãn compania unor porumbei), un ceas deÅteptÄtor care - asemenea craniului â insereazÄ invazia timpului Åi a perisabilului Ãn universul nestatornic al copilÄriei â semne ale unui sfÃrÅit de copilÄrie Åi ale unui Ãnceput de filosofie. Obsesia casei desenate cu creta ne trimite cu gÃndul la urarea ancestralÄ pe care copiii o adreseazÄ celor mari la Ãnceput de an: âSÄ vÄ fie casa casÄ, sÄ
 vÄ fie masa masÄ!â Copiii plÄsmuiÅi de Alina sunt maturi Ãnainte de vreme. Din mansardele Ãntunecate ÃÅi doresc intens, poate, ceea ce n-au avut niciodatÄ: o casÄ care sÄ fie casÄ, o masÄ care sÄ fie masÄ." 
Marian Radulescu      
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/