radulescu mirela on Mon, 12 May 2008 09:06:41 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] Nettime-ro Digest, Vol 62, Issue 8


  
 COMUNICAT DE PRESA
  
  
 NOAPTEA MUZEELOR - 17 MAI 2008: CIRCUIT PENTRU PUBLICUL BUCURESTEAN
  
  
 Anul acesta, pentru cea de-a patra editie a Noptii muzeelor, 12 muzee bucurestene - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Militar National Regele Ferdinand I, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti si Muzeul Taranului Roman ? s-au dat de 3 ori peste cap si s-au transformat din temple ale muzelor in locuri unde obiectele de patrimoniu ies din vitrina pentru o intalnire cu muzica, filmul, artele spectacolului, experientele gastronomice... si in primul rand cu publicul! 
  
 Pentru a evita batai de cap si dureri de picioare, un autobuz special va circula in noaptea de 17 mai pentru a face legatura intre cele 12 locatii. Acest lucru este posibil cu sprijinul RATB, care pune la dispozitie, special pentru aceasta noapte, autobuze ce vor parcurge circuitul muzeal, pentru vizitatorii dornici sa ajunga la cat mai multe muzee.
  
 Pe tot parcursul zilei si al noptii de 17 mai muzeele isi asteapta publicul sa (re)descopere valoroasele colectiile pe care le adapostesc, insa intr-o atmosfera speciala, pentru o experienta de neuitat.
  
 Ziua incepe cu Dimineata Muzeului Satului, care sarbatoreste pe 17 mai 72 de ani de la infiintare, si continua cu muzeele din Piata Victoriei care, pe langa expozitiile permanente si temporare, pregatesc seara programe speciale pentru toate gusturile. 
  
 La Muzeul Antipa Nocturna in dreptunghiul galben inseamna muzica, expozitie de fotografii, documentare si albume marca National Geographic Channel sau vanatoare de insecte si lilieci in curtea muzeului. La Muzeul de Geologie vizitatorul se afunda in Noaptea indiana prin intermediul fotografiilor, al muzicii si al artei culinare, iar la Muzeul Taranului Nea Fus Ion prezinta o seara video-music-gastro fusion cu artisti invitati, expozitie de arta traditionala si lansare de album de fotografii. 
  
 Promenada pe Calea Victoriei presupune popasuri obligatorii la Muzeul George Enescu - pentru recitaluri de lieduri, muzica religioasa si filme documentare despre maestrul Enescu pana dimineata si la Muzeul Colectiilor de Arta - pentru o intalnire cu atmosfera din locuinta colectionarilor interbelici. La MNAR publicul este partas la Confesiuni de amorul artei: spectacole de animatie teatrala, proiectii video, jocuri de sunet si lumina, inspirate de lucrari de arta din muzeu, plus proiectii de filme de arta la Sala Auditorium. La Muzeul National de Istorie seara Sub semnul Thaliei ofera spectacole de teatru si expozitii deschise pana dimineata. 
  
 Periplul continua la Muzeul Municipiului, care isi invita vizitatorii in primitoarele saloane de secol XIX si la expozitia dedicata lui Gheorghe Tattarescu. Un moment care nu trebuie ratat este schimbarea garzii la Muzeul Cotroceni, al carui program include expozitia de costume de epoca din colectia Adinei Nanu, dansuri de societate si ateliere de creatie.
  
 Dupa caderea serii la Muzeul Militar National incepe programul special Floare de Lotus care include spectacole de dans modern, jonglerie si magie, concert de orga si spectacole de teatru. Iar party-ul final ale loc pe terasa la MNAC, dupa intalnirea cu lucrarea lunii si expozitiile temporare Animations/ Fictions si Braco Dimitrijevic.
  
 Nu lipsesc surprizele pentru cei mai energici vizitatori. Cei care parcurg cel putin opt muzee din circuit si colectioneaza biletele de intrare sau stampilele muzeelor primesc un cadou!
  
  
 Sambata, 17 mai 2008: Muzee... de te prinde noaptea!


Mirela Radulescu
Education Curator
Education and Communication Department
The National Museum of Art of Romania
Calea Victoriei 49-53, 010063 Bucharest, Romania
Tel. 00 40 21 314 81 19
Mobile. 00 40 745 070 553
email. mirela.radulescu@art.museum.ro
    radulescu_mirela@yahoo.com
    
---------------------------------
Be a better friend, newshound, and know-it-all with Yahoo! Mobile. Try it now.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/