radulescu denise on Fri, 9 May 2008 08:29:00 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Vernisaj in cadrul "Amprenta" 10 mai, ora 19.00, CNDB


Centrul National al Dansului Bucuresti va invita sambata 10 mai la doua noi evenimente “Amprenta” - “Loc improvizat de Reciclat (Istorie)” si “Stars High in Amnesia' s Sky”


Sambata 10 mai, ora 19.00, Mediateca

"Loc improvizat de Reciclat (Istorie)"

Instalatie, Simion Cernica 
Curator, Denise Radulescu 

Interventie desfasurata in doua acte
Misterioasa disparitie din scena crimei

Surprinzatoare reaparitie din groapa de gunoi 

Instalatia gandita de Simion Cernica utilizeaza timpul ca “amprenta” aplicata iremediabil unei societati convalescente. Memoria este pliata, iar urmele comunismului sunt investigate atat obiectiv, detasat, ca piese de muzeu, cat si cu implicarea subiectiva rezultata din recunoasterea obiectelor-semn ale acelei perioade si din reamintire si reconstientizarea acestora ca fragmente aproape organice extrase ca intr-un laborator cinic din corpul privitorului. Publicul este pus in fata reziduurilor epocii trecute ca in fata propriilor excrescente patologice ce le-au fost extirpate la timp (sau nu).

Simion Cernica despre instalatie:

„Da, si eu as vrea sa ma duc adanc, sau high in uitarea, adormirea, memoria, amnezia colectiva cu aceasta punere in scena/ interventie/ instalatie, si sa Star(t)s a fire!”

Acest show vizual se afla intr-un dialog la nivel ideologic cu spectacolul “Stars High in Amnesia’s Sky” al coregrafului Mihai Mihalcea, iar vernisajul care se va desfasura pe data de 10 mai, ora 19.00 in spatiul Mediatecii CNDB functioneaza ca un preambul al acestui spectacol, ce se va desfasura cu o ora mai tirziu. 

Sambata 10 mai, ora 20:00, sala Ronda

"Stars High in Amnesia' s Sky" 

Spectacol instalatie

Concept si directie artistica: Mihai Mihalcea

Stars High in Amnesia’s Sky” face cu ochiul timpului, acrosind istoria recenta. Este un spectacol-instalati e, care zgirie suprafata vulnerabila a prezentului, pe care se joaca cu gravitatia/gravitat ea trecutului. Este un spectacol-cameleon, un remix continuu de micro istorii personale, prinse in macro insectarul istoric in care Madonna si Ceausescu isi disputa aceeasi pagina...

Dupa spectacol va avea loc o discutie cu publicul moderata de Mihaela Michailov

*Duminica 11 mai, ora 20.00, sala Ronda

"Nespus"

Manipulare: Mihai Mihalcea

Absolviti de orice responsabilitate: Adriana Gheorghe, Madalina Dan, Ion Dumitrescu, Carmen Cotofana, Razvan Mazilu, Irina Roncea, Iuliana Stoianescu, Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Maria Baroncea 

“Ceea ce veți vedea pe scena duminica seara este un experiment in care hazardul joaca rolul principal. Totul se va petrece atunci si acolo, fara plasa de siguranta. 

Lipsa de directie? Poate. Anarhie? Aparent! Lipsa de responsabilitate? Imi suna cunoscut... Intuiesc ca va fi un crash intre intentii, idei si actiuni contradictorii. Voi lasa usa deschisa accidentelor, derizoriului, ridicolului si/sau lipsei de sens, pina in ultimul moment in care gratia divina/schimbarea s-ar putea instala. De ce nu ne-am asuma un experiment scenic de acest fel, de vreme ce in societatea romaneasca experimentam aceasta stare de multa vreme, fara sa vedem la orizont o posibila schimbare?” 

Mihai Mihalcea

Intrarea la acest eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile

Va asteptam!

____________ _________ _________ _________ _________ _________
CNDB
locatie: TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2
etaj 3/4, sector 1, Bucuresti
(acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 318 86 76
office@cndb. ro
<http://www.cndb. ro/> http://www.cndb. ro
rezervari bilete:
rezervari@cndb. ro

____________ _________ _________ _      ____________________________________________________________________________________
Be a better friend, newshound, and 
know-it-all with Yahoo! Mobile.  Try it now.  http://mobile.yahoo.com/;_ylt=Ahu06i62sR8HDtDypao8Wcj9tAcJ
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/