Alin Cristea on Thu, 13 Dec 2007 11:19:11 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] no comment 50 - Mentalitati


no comment 50 ? Mentalitati
  
 ?Dupa 17 ani de... democratie, Biblioteca Nationala a Romaniei continua sa nu aiba un sediu, in vreme ce pentru Biblioteca Nationala a Frantei s-au ?taiat? special un bulevard si o pasarela, iar Estonia si-a construit, in mai putin de doi ani, o noua Biblioteca Nationala. [?]
  
 Nu pot uita frisonul care a cuprins audienta romaneasca la Festivalul ?Zile si Nopti de Literatura? de la Neptun cind reprezentantii editurilor Gallimard si Suhkamp au spus, primul, ca prestigioasa casa editoriala publica anual, din cele 10.000 de titluri, doar 34 din lilteratura straina, al doilea, ca prestigioasa editura germana nu publica autori, ci carti. Alte mentalitati, alte rezultate. In lumea civilizata, nimeni nu considera subventionarea literaturii autohtone si a revistelor culturale ca pe un fel de cutie a milei, la care se apeleaza cu jena sau cu lehamite, ci ca pe o necesara (si onoranta) sustinere de valori patrimoniale.? 
  
 (Cornelia Maria Savu, Cultura, Nr. 46 (150), 22 noiembrie 2007)
  
 
 
  
 
  
 Reviste electronice  
 revist@ ? grupaj din principalele reviste culturale. ?Revista lui Alin este un soi de memorie condensata a efemerului jurnalistic ? paginile aurii ale gesturilor noastre recente: esti in ea, deci existi!" (Alex. Leo Serban). 
  
 cinem@ ? grupaj cu informatii si comentarii despre cele mai bune filme de pe posturile TV . ?In societatea de astazi care cunoaste o expansiune uriasa a vizualului in cele mai diverse si neasteptate forme, a invata sa privesti devine o necesitate practica.? (Mircea Vasilescu)
  
 no comment ? un anunt ciudat, o informatie care te buimaceste, o scena care te lasa gura-casca. ?Fiecare manipulat trebuie sa aiba cel putin un minut pe zi de ?No comment?, intr-o tara ca a noastra unde in fiecare tramvai de mult scrie clar: ?manipulantul nu sta de vorba cu pasagerii?.? (Radu Cosasu)
  
  
 Pentru abonament gratuit mentionati optiunile intr-un mesaj la alincristea@thymos.ro 
 Pentru renuntare la abonament mentionati ?sfirsit? linga optiuni
  
 Cele trei newslettere saptaminale se afiseaza pe site-ul de puzzle cultural www.thymos.ro 
  
  
 ?Trei portaluri culturale de frecventat: Thymos: puzzle cultural, Romania culturala si LiterNet.ro?
  
 (http://doro.weblog.ro/2006-8-1.html)
  

    
---------------------------------
Never miss a thing.  Make Yahoo your homepage.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/