Alin Cristea on Sun, 4 Nov 2007 15:58:16 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Re: [Romania-News] Imaginea Romaniei


Pe fluxul de stiri nu apare doar ca italianca a fost violata de romanul de etnie roma, ci si ca doctorii nu au putut confirma vreo urma externa de agresiune sexuala.
  
  
 Cred ca trebuie sa fim precauti cind ne referim la acest parametru fluid - "imaginea Romaniei".
  
 - o televiziune din Suedia vede Romania ca fiind noul centru al culturii europene
 - filmul lui Mungiu a primit Palme d'Or la Cannes, Hollywood World Award, e nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film si n-o sa fie prea mare surpriza daca va lua si Oscarul
 - se vehiculeaza in ultimii ani nume de romani pentru Nobel: Andrei Codrescu, Norman Manea, Mircea Cartarescu
 - Dan Perjovschi face desene in Europa si SUA si mai sint multi romani care 
 contribuie la ceea ce numim, generic, "imaginea Romaniei"
 - Mutu a fost declarat cel mai bun fotbalist in Italia
  
 Alin Cristea
 

Romania News <romanianews_net@yahoo.ca> wrote:
      Imaginea Romaniei nu a mai fost atat de proasta de la mineriada din 1990 -
 Presa internationala despre Romania
   
 Romania Libera online http://www.romanialibera.ro/a110381/presa-internationala-despre-romania.html
RL, Sambata, 03 Noiembrie 2007
 
 
 
     
  Cazul Giovannei Reggiani, italianca violata si omorata de un tanar roman de etnie roma, aduce inca o bila neagra Romaniei, a carei imagine nu a mai fost atat de proasta de la mineriada din 1990. Presa internationala, monitorizata de Hotnews, a tratat pe larg acest subiect, amintind ca emigrantii romani nu sunt la prima infractiune de acest gen. Titlurile din presa italiana, franceza, spaniola si britanica pun din nou Romania la "coltul" Europei.
  
 Agence France Presse (AFP) noteaza ca incidentul a provocat o jena puternica la Bucuresti, unde oficialii au promis sa colaboreze cu Roma pentru a impiedica savarsirea altor infractiuni de acest gen, acuzand in acelasi timp minoritatea roma de acesta crima.
  
 "Autoritatile romane au transmis mesaje in care isi exprima consternarea fata de atacul impotriva acestei femei, gasita in coma, in apropierea unei tabere de tigani, la periferia Romei. Clasa politica si opinia publica incerca sa se delimiteze de compatriotii lor de etnie roma care, dupa parerea lor, au stricat imaginea Romanei", apreciaza AFP.
  
 Agentia franceza adauga faptul ca "imigrantii romani sunt aratati cu degetul in Italia si sunt perceputi ca o amenintare pentru securitatea tarii, in contextul in care autoritatile de la Roma au cerut Uniunii Europene sa intervina pe langa oficialii de la Bucuresti ca acestea sa isi controleze mai eficient emigrantii".
  
 Italia legifereaza expulzarea imigrantilor indezirabili dupa decesul sotiei amiralului intr-un violent atac sexual, titreaza This is London.
  
 Dupa intrarea Romaniei si Bulgariei in UE, temerile europenilor ca rata criminalitatii va creste s-au adeverit. Potrivit site-ului, cele mai recente statistici arata ca romanii sunt faptasii a 76 de crime in Italia in ultmele 18 luni, cea mai mare in randul non-italienilor.
  
 In aceeasi perioada, ianuarie 2006 - iunie 2007, aproape jumatate din violuri au fost comise de romani, care se situeaza pe primele locuri si la traficul de carne vie si prostitutie.
  
 Italia ii va expulza pe europenii periculosi si ii vizeaza pe romani, titreaza si ABC News. Premierul Romano Prodi a explicat ca infractiunile romanilor nu reprezinta o problema care afecteaza doar Italia si a dat de inteles ca ar putea deschide acest subiect in discutiile cu celelalte state membre ale UE.
  
 Furia impotriva imigrantilor explodeaza dupa moartea violenta a unei femei, scrie The Times Online. Mai mult de 300 de violuri si 2000 de jafuri sunt puse pe seama romanilor din Italia. Aproape 400 de romani au fost acuzati de rapire de copii si 6000 de primirea de bunuri furate.
  
 Barbatul acuzat de uciderea Giovannei Reggiani este unul dintre sutele de mii de romani care au inundat Italia incepand cu 2002 odata cu ridicarea vizelor.
  
 Spre deosebire de Marea Britanie, Italia nu a propus un moratorium privind imigrantii din Romania si din alte noi membre UE sarace, scrie The Guardian.
  
 Intr-un editorial de o pagina in Il Messaggero, autorul scrie ca "furia noastra, frustrarea, teama si durerea nu pot fi subestimate. Atacul atroce care depaseste cea mai intunecata imaginatie a noastra este directa consecinta a tolerantei excesive. Am acceptat cu ochii inchisi pe toti cei care au vrut sa vina in Italia. Trebuia sa fi reactionat cu mult mai devreme."
  
 Corriere della Sera scrie ca romanii sunt noii europeni si albanezi ai Italiei, cosmarul public nr. 1. "Diferenta este ca Romanii sunt acum europeni, ca noi."
  
 Le Monde si AFP redau povestea italiencei ucise cu bestialitate de romanul Mailat si initiativa legislativa a guvernului italian de a restrange libertatile imigrantilor, prin expulzarea lor in cazul comiterii unor infractiuni sau a absentei venitului.
  
 Si presa spaniola rezerva un spatiu generos crimei din Italia de care este acuzat un roman.
  
 El Mercurio online ii citeaza pe Florin Cioaba, ingrijorat ca acest incident afecteaza imaginea intregii minoritati a romilor si mai ales a celor din strainatate, si pe cei de la Romani Criss care acuza presa romana de responsabilizarea unei intregi etnii pentru un incident individual. 
 
 
 
   Voteaza
       
  Vezi rezultatele 
 Articol citit de 1.134 vizitatori

 
 
 
 76 de omoruri cu autori romani in Italia in 18 lun: 76 de omoruri cu autori romani in Italia in 18 luni!
 Sambata, 03 Noiembrie 2007 22:15
 Din iunie 2006 pina in prezent Romanii din Italia au comis 76 de omoruri Sursa BBC:...
 
 Aris: Imcompetenta crasa
 Sambata, 03 Noiembrie 2007 18:06
 Romania are unul dintre cele mai populate servicii secrete din Europa, vro 19 mii, cu salarii bunicele, ma...
  
---------------------------------
 Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail  

             

 __________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/