radulescu mirela on Thu, 1 Mar 2007 17:53:35 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Comunicat de Presa Performance la Muzeul National de Arta al Romaniei


  COMUNICAT DE PRESA      Performance la Muzeul National de Arta al Romaniei
  
  
 Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sambata, 3 martie, orele 16.00 si sambata, 24 martie, orele 12.00 la un performance cu totul inedit realizat de un grup de elevi din clasa a XI-a de la Colegiul National Bilingv ?George Cosbuc?. Titlul performance-ul este ?Masca- persoana, personaj sau un alt fel de limbaj? si se va desfasura in cadrul expozitiei Arta abstracta italiana 1910-1960, in spiritul manifestarilor avangardei italiene de la inceputul secolului XX.
  
 Sase elevi de la Colegiul National Bilingv ?George Cosbuc? (Irina Negrila, Vlad Grajdan, Andrada Lorelei Deaconescu, Cristina Cretu, Mirka Balan, Sinziana Marin), coordonati de Mirela Radulescu, muzeograf in cadrul Sectiei Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale, propun publicului o interpretare originala a primului manifest futurist, publicat de Filippo Tommaso Marinetti in 1909 in revista Le Figaro. Pentru acest eveniment, elevii au creat si cateva masti pe care le vor folosi in timpul performance-ul. Mastile vor fi expuse la incheierea reprezentatiei in atelierul de creatiei al Muzeului National de Arta al Romaniei. 
  
 Expozitia Arta abstracta italiana 1910-1960 ilustreaza trei etape ale artei abstracte in Italia: o perioada initiala de origine futurista, intre anii 1910-1930, o a doua perioada, intre 1930 si 1950, caracterizata de ?concretism?, in care se manifesta diverse miscari artistice precum Il Fronte Nuovo delle Arti, Forma 1 si Movimento Arte Concreta, si o a treia perioada, in anii 1950, in care arta evolueaza spre informal si spre o cautare materiala mai aprofundata.
  
 Performance-ul ?Masca- persoana, personaj sau un alt fel de limbaj? se va desfasura in prima sala a expozitiei, unde sunt prezentate lucrari din perioada futurista a artei italiene, reprezentata de artisti precum Carlo Carrà si Giacomo Balla. Spectacolul va fi un dialog cu lucrarile din expozitie, dandu-le o noua interpretare in viziunea adolescentilor de astazi. 
  
 Acest eveniment se doreste a fi primul dintr-o serie de manifestari adresate in primul rand adolescentilor si tinerilor, public-tinta pe care Muzeul National de Arta al Romaniei incearca sa il fidelizeze prin programe cat mai atractive. 
  
 La aceaste manifestari intrarea este libera. 


Mirela Radulescu
Education Curator
Education and Communication Department
The National Museum of Art of Romania
Calea Victoriei 49-53, 010063 Bucharest, Romania
Tel. 00 40 21 314 81 19
Mobile. 00 40 745 070 553
email. mirela.radulescu@art.museum.ro
    radulescu_mirela@yahoo.com
 
---------------------------------
No need to miss a message. Get email on-the-go 
with Yahoo! Mail for Mobile. Get started.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/