Calin Stegerean on Wed, 8 Mar 2006 08:35:33 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] piata de arta si colectia UAP


Colectia de arta a UAP a fost vanduta in maniera lipsei de transparenta si incalcare flagranta a statutului promovata de actuala conducere a UAP. Nu a fost comunicata nici macar Adunarii prin reprezentanti lista operelor vandute si nici suma obtinuta. In presa au aparut speculatii. S-a aflat ca vanzarea a fost necesara pentru acoperirea datoriilor Combinatului Fondului Plastic. De asemenea ca dl Pavel Susara a oferit initial dublul sumei obtinute in final dar oferta a fost declinata. Ca graba in care a fost vanduta a fost determinata de iminenta executarii silite dar suma obtinuta la sfarsitul anului trecut nu a fost inca virata pentru acoperirea datoriilor.
  Dincolo de aceste aspecte care induc fara rezereve ideea unei actiuni tenebroase avand cu totul alt scop decat plata datoriilor UAP intreb:
  Daca artisti ca Al. Ghildus, Mircea Spataru, Balasa si altii au incasat onorarii fabuloase in ultimii ani, care a fost procentul din acestea incasat de UAP, asa cum se intampla cu fiecare opera vanduta legal ? Un calcul simplu ne arata ca doar din acest comision al UAP se putea plati datoria Fondului Plastic fara sa fie nevoie de instrainarea colectiei. 
   
  Calin Stegerean

		
---------------------------------
Yahoo! Mail
Bring photos to life! New PhotoMail  makes sharing a breeze. 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/