Asociatia Altermedia on Mon, 14 Nov 2005 15:05:15 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] se apropie 'Ziua fara cumparaturi'


Ceva rau se intampla: riscam sa epuizam cea mai mare parte a resurselor naturale inainte de anul 2050. Si asta nu e tot. Societatea de consum se bazeaza pe o profunda inechitate: 20% din cetatenii planetei consuma mai mult de 80% din resursele planetare. Sclavia economica este costul platit de altii pentru vanitatea noastra.

Societatea de consum reduce omul la o dimensiune unica: consumul, negandu-i dimensiunile spirituala, religioasa, culturala, filosofica; in fapt negand esenta umanului.

Sa ne eliberam de obscurantismul increderii in atotputernicia tehnicii. Sa ne reanimam constiinta si sa traducem in actiuni cotidiene ideile noastre. Sa ne amintim ce inseamna autolimitare, simplitate, naturalete.

Sambata, 26 noiembrie 2005, a doua zi dupa American thanksgiving - cea mai aglomerata zi de cumparaturi pentru cetatenii americani -, milioane de oameni din toata lumea vor refuza sa intre in magazine. La fel ca in fiecare an, de 14 ani incoace.

Sa facem si noi la fel! Duceti vestea si altora: dati mai departe acest mesaj. Spuneti-le prietenilor. Implicati-va familiile. Simplificati-va viata. Doar atat: 24 de ore fara cumparaturi.

http://ro.altermedia.info/antisistem/ziua-fara-cumparaturi-2005_2984.html

--
*Actiunea a fost initiata de gruparea AdBusters.org, o retea globala de artisti, activisti, studenti, profesori si intreprinzatori care-si propun, printre altele, rasturnarea mentalitatilor consumatoriste si obediente si promovarea unui mod de a trai in secolul XXI. Ramaneti in contact cu noutatile vizitand siteul AdBusters.org.========================= http://ro.altermedia.info http://www.altermedia.ro email: contact@altermedia.ro tel. 0722.190.685 _______________________________________________ Nettime-ro mailing list Nettime-ro@nettime.org http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro --> arhiva: http://amsterdam.nettime.org/