Revista Art-hoc on Mon, 26 Sep 2005 12:13:23 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] a 9-a Bienala de la Istanbul


Salutare tuturor!


Revista de arta & sensibilitate contemporana ART-hoc (Chisinau-Bucuresti) a dedicat ultimul sau numar temei Bienalelor de arta. Dupa acest efort s-a luat decizia deplasarii la Bienala de la Istanbul. Si trebuie spus din capul locului ca acest eveniment expozitional este unul din cele mai serioase si mai bine gindite din majoritatea ultimilor ani! In sfirsit un proiect curatoriat de un curator local (Vasif Cortun) si unul invitat (Charles Eshe), gindit special pentru acest megalopolis - pentru el si despre el. Chiar daca intregul eveniment este extins in 7 locatii (sic!), plus interventii site specific pe parcursul dintre acestea, el lasa o excelenta impresie de expozitie inchegata, decantata si bine pozitionata in raport cu centrul vechi al istoricului oras, intins in jurul Bosforului...Chiar daca curatorii acestei bienale nu s-au inghesuit sa invite "stele" ale scenei occidentale, artistii tineri, si mai ales cei locali, au aratat ca si fara prezenta acestora pot izbuti exp!
ozitii
mari si problematizatoare. Nu se poate omite insa prezenta deloc discreta a unor artisti de prima marime din Est: Pawel Althamer, Dan Perjovschi, Nedko Solakov, Paulina Olowska, Alexander Ugay - ultimul o uriasa surpriza, ca venind din Kazahstanul ex-sovietic...

Bienala de la Istanbul este un bun exemplu de rejectare discreta a mondialismului si colonialismului cultural, atit de prezent pe toate palierele scenei artistice internationale. A nu se rata ocazia vizitarii acestei importante bienale de arta contemporana...!  

Revista ART-hoc va reveni pe indelete pe marginea acestui proiect.---
Trimite cele mai frumoase felicitari virtuale prietenilor tai!
http://www.felicitari.ro


_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/