Dragu David on Sat, 19 Feb 2005 11:13:32 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] catedrala neamului si mnac: paralele inegale


Eu cred ca resuscitata discutie despre necesitatea, amplasarea si semnificatiile Catedralei Neamului, acum cind dezbaterile despre mnac iau o noua amploare, este o diversiune a adulatorilor & profitorilor unei institutii asupra careia planeaza multiple suspiciuni...oricum, sunt inca multe de spus/dezbatut despre ambele institutii - una existenta, alta inca in curs de facere (sau nu se va face niciodata - daca sucomba preafericitul!)
 
 
david dragu 
 
 
 
 
 


perjovschi dan <perjovschi@yahoo.com> wrote:Draga Calin

desi pozitia mea fata de Catedrala Neamului, guma de mestecat sau pretul mustarului nu te priveste am sa fiu baiat bun si am sa-ti repet: fac parte dintr-un context intelectual care a criticat ideea facerii Catedralei nu doar amplasarea ei.
Faptul ca unul din cei mai acerbi critici Augustin Ioan a cistigat pe urma concursul de arhitectura si urma sa faca Catedrala este parte uzuala a comportamentului romanesc. Un zicem alta facem. Ca pe urma i s-a dat fara preaviz un sut in cur cu proiect cu tot si s-a ales o grozavie cu turle aurite e parte a aceluiasi comportament: ne folosesti esti bun, nu ne mai folosesti du-te la dracu cu catedrala ta cu tot.

dar inteleg nervozitatea MNAC and friends. Aveti acum o alta mare problema. Plasarea Catedralei Patriarhului pe locul unde s-au darimat biserici cu acordul Partriahului este ca sa citam din doamna Balaci o "amuzanta ironie a istoriei". Ca peisajul sa fie complet o singura institutie mai lipseste in aceeasi incinta: Dracula Park.

Pozitia mea fata de MNAC e cunoscuta e adevarat. Promit sa o fac si mai cunoscuta. 
Unii au un proiect altii altul. Ce sa facem numai sintem deloc uniti in jurul aceluiasi ideal mare mare cica al poporului.

Cit despre dialogul ratat, iar ai dreptate. E vina mea. N-am reusit Caline sa ma asez la aceeasi masa cu puterea sa negociem culoarea clantelor de la muzeu ca numai aia nu fusese stabilita de Nastase... Am ratat acest dialog si promit, retoric au ba, sa-l ratez incontinuare.

Ramin un demn reprezentant a ceea ce tu numesti "mica dar framantata comunitate artistica din Romania" 

dan

---------------------------------
Do you Yahoo!?
Yahoo! Search presents - Jib Jab's 'Second Term'
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/


		
---------------------------------
Do you Yahoo!?
 Yahoo! Mail - Helps protect you from nasty viruses.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/