Asociatia ECUMEST on Thu, 10 Feb 2005 09:09:07 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] INFO ARCult: Reglementari privind finantarea programelor,proiectelor si actiunilor culturale, in conditii de transparenta sicompetivitate


INFO ARCult* 
Subiect: Prin Ordonanta nr. 10/2005, Guvernul a adoptat o serie de "Reglementari privind finantarea programelor, proiectelor si actiunilor culturale, in conditii de transparenta si competitivitate"Pentru ca aceasta ordonanta a fost mult discutata si citata in ultima vreme si pentru ca dezbaterea asupra ei sa fie una constructiva (care sa duca la imbunatatirea ei in momentul dezbaterii spre aprobare din Parlament, precum si pentru adoptarea normelor de aplicare) va propunem un "cadru" suplimentar de discutie a ei, si in general a sistemului de finantare din Romania, pentru a putea contribui la adoptarea unor acte normative care sa vizeze si sa duca la imbunatatirea intregului sistem de finantare a activitatilor culturale. 

Consultati Ordonanta 10/2005 si materialul realizat pe aceasta tema in pagina de Stiri ARCult la http://www.ecumest.ro/arcult/stire_05_02_09.htm.

Asociatia ECUMEST va invita totodata sa participati la lansarea proiectului "Piata de dezbateri" - un proces de analiza si dezbatere care sa contribuie la o mai buna identificare a nevoilor si la definirea unei strategii coerente de dezvoltare pe termen lung in domeniul cultural.

O prima dezbatere publica cu reprezentantii sectorului cultural si ai autoritatilor din domeniu va avea loc in data de 25 februarie, avind ca principala tema sistemul de finantare a activitatilor culturale din Romania. Aceasta va fi urmata de sesiuni sectoriale. Ministerul Culturii si Cultelor si-a anuntat colaborarea si participarea la intreg acest proces si deschiderea in a prelua in strategia sa propunerile facute.

Vom reveni in foarte scurt timp cu mai multe detalii privind aceasta intilnire. 

 
Asociatia ECUMEST


*INFO ARCult reprezinta un serviciu de informare a sectorului cultural romanesc in domeniul politicilor si legislatiei culturale, propus in cadrul programului ARCult. Pentru a va inscrie sau sterge din lista de distributie electronica INFO ARCult trimiteti un mesaj avind ca subiect "Abonare/Dezabonare INFO ARCult" la ecumest@ecumest.ro. 
*ARCult - Agentia Culturala Romana este un program al Asociatiei Culturale ECUMEST ce urmareste sa asigure sectorului cultural din Romania asistenta specializata (informare, consultanta, cercetare) in domeniul politicilor si legislatiei culturale, sa faciliteze comunicarea si cooperarea in interiorul sectorului cultural si sa contribuie la o imbunatatire a cadrului in care sectorul functioneaza. Mai multe informatii la www.ecumest.ro/arcult.htm. 
____________________________ 
Asociatia Culturala ECUMEST 
Str. Batistei nr. 14, 020937 Bucuresti 
Tel/fax: 021-21 22 100 
E-mail: ecumest@ecumest.ro
Website: www.ecumest.ro
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/