perjovschi dan on Tue, 8 Feb 2005 21:42:04 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] minister spatii si mistere


e posibil sa se fi inteles gresit. ma enerveaza anumite practici. sper sa fie eradicate. 
 
noua conducere a ministerului culturii mi se pare abordabila. cunosc citiva oameni inclusiv pe ministru. sint pozitivi. pina la proba contrara imi permit sa fiu daca nu optimist macar fara depresie.
 
in definitiv tot ce se discuta de ceva zile pe liste trebuia deja sa fie discutat (inclusiv ce-i aia contemporan, ce-i aia independent si ce inseamna fara de profit), corectat, adaugat, semnat si pus pe masa ordonatorului de credit de citiva ani. 
 
 
 
in alta ordine de idei poate cineva sa-mi spuna de ce cine are in gestiune 16.000 de metri patrati de galerie mai gestioneaza inca 2 etaje de galerii? plus Sala Dalles? E normal ca in fosta sala numero uno a patriei sa fiinteze numai Tirguri de martisor si de Valentine Day? Cum de este posibil asa ceva?. De ce este o librarie luxoasa privata in fata (cine incaseaza chiria?) si de ce un mare cacat in spate? Cine umfla banii pentru enormele bennere de pe fatada? 
 
Si care-i soarta Lab-ului de Kalinderu? Zvonul romanesc zice ceva de Sorin Dumitrescu. In primul rind de ce zvon? In al doilea de ce-ar fi fundatia domniei sale mai acatarii decit altele? Iar o fi fost vre-un concurs de proiecte?
 
Revenind la cele doua etaje de la teatrul national, n-ar fi logic sa-si gaseasca aici loc o parte din entitatile, institutiile si platformele care se ocupa de arte vizuale, dans, teatru, muzica si multimedia. Ca sa nu spun ca statul ar trebui sa suporte chiria si o parte din utilitati...
 
Inteleg ca spatiul este una din marile probleme ale tinerilor artisti. Pai in spatiile respective intre doua tirguri de carte nu se mai prea intimpla mare lucru. Pe vremuri se mai facea cite o expozitie sub inaltul patronaj al primului ministru. O omagiala ceva. Acu nimic.
 
Inteleg ca la unul din etaje ar trebui sa fiinteze Centrul National de Dans. Nu fiinteaza. De ce?
 
Cum este posibil ca in anul de gratie 2005 o institutie a statului sa aiba in gestiune atitea spatii cind tot restul lumii n-are? 
 
daca aflu raspuns la aceste intrebari ma gindesc si ce inseamna independent
 
dan perjovschi
 
 
 
 
 
 

		
---------------------------------
Do you Yahoo!?
 Yahoo! Search presents - Jib Jab's 'Second Term'
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/