radulescu mirela on Tue, 1 Feb 2005 11:46:17 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Mirela Radulescu-din partea Muzeul National de Arta
 
Întâlnire cu sculptorul britanic Philip King
 
 

British Council și Muzeul Național de Artă al României vă invită joi, 3 februarie, ora 17.00 la conferința sculptorului britanic Philip King, susținută în cadrul expoziției De la Moore la Hirst - 60 de ani de sculptura britanica.

 

Philip King este unul dintre cei mai influenți sculptori britanici ai secolului 20, și membru al Academiei Regale de Artă. Philip King a fost ales în anul 2000 Preșendinte al prestigioasei instituții, funcție din care s-a retras în decembrie 2004. 

 

Născut în Tunisia în 1934, el a studiat limbi străine la Cambridge înainte de a se dedica sculpturii. Asistent al lui Henry Moore la prestigiosul colegiu St Martin School of Art din Londra (1959-1960), King se dezice repede de linia acestuia promovând la începutul anilor ‘60 o nouă viziune artistică, influențată de curentele manifeste în Statele Unite. Alături de Anthony Caro practică o sculptură adesea colorată și utilizează materiale noi, neconvenționale. Din 1989 s-a reîntors la sculptura figurativă, fără a abandona însă temele abstracte. Nenumărate expoziții personale și de grup stau mărturie pentru recunoașterea de care se bucură. Philip King și-a exercitat influența asupra a numeroase generații de studenți, având o bogată carieră didactică britanică și internațională. 

 

De la Moore la Hirst – 60 de ani de sculptură britanică prezintă o retrospectivă a sculpturii britanice a secolului 20. Publicul are prilejul să vadă peste 50 de lucrări originale semnate de creatori de prim rang. Expoziția De la Moore la Hirst continuă la București dialogul cultural între România și Marea Britanie început prin retrospectiva Brâncuși organizată de Tate Modern la Londra la începutul anului 2004. Este cel mai semnificativ eveniment expozițional dedicat sculpturii britanice în România de la expoziția Henry Moore din 1966 și un eveniment de anvergură în oricare din marile muzee ale lumii. British Council a mai organizat în ultimii ani expoziții de această amploare doar la Paris, Beijing și Teheran.

 
Expoziția va fi deschisă pentru public până pe 27 februarie 2005. Programul de vizitare al expoziției este: miercuri – duminică între orele 10.00 și 18.00. 
 

Conferința va fi în limba engleză iar accesul este liber.

 

Detalii despre expoziția De la Moore la Hirst – 60 de ani de sculptură britanică pot fi obținute de la Codruța Cruceanu, Manager Programe de Artă. 

 

 

 

 

 


British Council                         Telefon       307.96.00 

Calea Dorobanților 14                     Fax          307.96.01     

București 010572                        Email        bc.romania@britishcouncil.ro

România                              Web         www.britishcouncil.ro

 

 
British Council oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către educația și creativitatea britanică și stabilește relații durabile între Marea Britanie și alte tări. Pentru mai multe informații despre activitatea British Council în România vizitați: www.britishcouncil.ro


__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/