Asociatia ECUMEST on Wed, 18 Feb 2004 10:47:59 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Fw: MCC - Seminar international pe tema: sustinerea producatorilorindependenti din audio-vizual


Va trimitem in continuare un Comunicat al Minsterului Culturii si Cultelor.***

 

COMUNICAT DE PRESA
 

Ministerului Culturii si Cultelor organizeaza in data de 20 februarie 2004, la sediul sau din sos. Kiseleff nr. 30, ora 10.00, un seminar international avand ca tema sustinerea producatorilor independenti din domeniul audiovizual.

La eveniment vor participa experti internationali, reprezentanti ai industriei audiovizuale romanesti, reprezentanti ai asociatiilor profesionale din domeniu, reprezentanti ai Parlamentului, ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, ai Consiliului National al Audiovizualului, ai Ministerului Culturii si Cultelor, ai Centrului National al Cinematografiei si ai Ministerului Integrarii Europene.

Dezbaterea va analiza:

-     impactul noilor dispozitii ale legislatiei nationale armonizate cu acquis-ul comunitar privind producatorii independenti si 

-     politicile publice ce trebuie adoptate pentru implementarea acestor prevederi.

 

Uniunea Europeana finanteaza din fonduri PHARE proiectul "Adoptarea si implementarea acquis-ului comunitar in domeniul audiovizualului - imbunatatirea elaborarii politicilor si dezvoltarea capacitatii administrative". 

Componenta de consolidare institutionala din cadrul acestui proiect, in valoare de 676.595 Euro, se deruleaza in perioada 17 octombrie 2003 - 17 octombrie 2004.

Obiectivul proiectului este de a sprijini indeplinirea de catre Romania a obligatiilor privind adoptarea si implementarea acquis-ului comunitar in domeniul audiovizualului si de a asigura, din acest punct de vedere, accelerarea procesului de integrare europeana. Beneficiarii acestui proiect sunt in principal Consiliul National al Audiovizualului si Ministerul Culturii si Cultelor, dar si reprezentanti ai Guvernului, Parlamentului, asociatiilor profesionale si ai altor actori din acest sector. 

Aceasta componenta a proiectului cuprinde activitati de asistenta tehnica pentru consolidarea capacitatii institutionale a Consiliului National al Audiovizualului si a Ministerului Culturii si Cultelor, pentru cresterea gradului de constientizare la nivelul legislativului si executivului privind domeniul audiovizualului, pentru incurajarea implicarii diferitilor actori si a societatii civile in implementarea acquis-ului comunitar din domeniu. 

 

 

Ministerul Culturii si Cultelor
Directia Relatii cu Mass-Media
 

Telefon: 222.32.56; 224.46.62
Fax: 224.39.47
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/