megatron on Wed, 18 Feb 2004 09:16:55 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] expozitia ioanei nemes la 2020 si sedinta incepem - scurta dare deseama


Doua evenimente noi la 2020 pe Calea Grivitei Nr. 39


Vineri si Simbata, respectiv pe 13 si 14 Februarie 2004, s-au succedat intr-un ritm rapid: expozitia minigallery Chasing My Self de Ioana Nemes si o noua intilnire in cadrul sedintelor de terapie de grup de simbata dupamiaza. 


Am sa va spun citeva cuvinte despre expozitia artistei Ioana Nemes. 

Aflata intr-o cutie mica si neagra bina integrata in spatiul de locuit al gazdei Vlad Nanca, expozitia era compusa dintr-o serie de fotografii minuscule aranjate la simeza gaurii. Cutia neagra asezata pe un soclu alb si inalt imprumutat de la galeria galeria se afla in semi-intuneric. Din ea pe doua gaurele ieseau raze de lumina provenind de la tubul de neon din interior. Jos era si un scaunel pe care te poti urca in caz ca nu esti la inaltime. Cutia prezenta citeva defecte de executie si inca mai avea un iz toxic provenit de la spray. Multi s-au intrebat de ce statea o cutie usor transportabila intr-o casa-galerie, si de ce galeria nu seamana a casa si de ce casa nu vrea sa fie casa. Si oricum toti ne-am saturat de galerie cu toate ne place albul dinauntru care da bine. 

Exista si niste foi trase la imprimanta unde poti gasi informatii despre minigalerie in genere si ceva despre galeria transportabila a curatorului turc Erden Kosova (also see The Problematic of National Identity and Social Engagement in the Contemporary Art Practice in the Balkans), de unde putem observa ca numai de sus se vede totul.

In continuare se anunta un schimb trilateral de arta-la-pachet pe traseul feroviar Cluj/Bucuresti/Iasi.


Cu privire la discutia de simbata e destul sa spun ca a fost reprezentat atit clujul cit si bucurestiul ceea ce este ceva cu totul special. Pe linga membrii non-UAP si UAP inclusiv businessman-i in drum spre Bangkok s-a exprimat nevoia unor asociatii, a adunarilor reglementate de un statut juridic care pot fi tot atit de bine numite uniunea artistilor pasnici sau uniunea artistilor casnici dupa buget si practica curatoriala. 

Se simte din ce in ce mai mult nevoia unor secretare, pentru ca fiind persoana fizica nu te poti descurca in lumea conglomeratelor si a cotizatiilor de unul singur. 

Spatiul trebuie sa fie liber de galerisme cu producatori de artefacte care asteapta infierbintati o clientela proaspata, care nu poate fi intilnita nici in web nici in amsterdam café - poate doar pe magheru sau in Chiang Mai. 

_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/