Irina Cios on Mon, 31 Mar 2003 14:06:17 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] La a zecea aniversare!


 

La a zecea aniversare!

Centrul Internațional pentru Artă Contemporană București împlineste zece ani de activitate, timp în care și-a construit și întărit reputația de structură, dinamică, non-birocratică, flexibilă și care oferă un mediu de funcționare și de informare normal și plăcut.

Unii poate își mai amintesc de discursul lui George Soros ținut în 1993 dintr-o postură inedită, urcat pe masa de cocktail ce servea de tribună improvizată, pentru a putea fi văzut și auzit de sala înțesată de personalității ale lumii culturale românesti. Acest discurs / "performance" era în mod involuntar în spiritul evenimentului întrucât marca lansarea pe 1 aprilie a programului de sprijinire și promovare a artei contemporane.

Zece ani mai târziu acest proiect continuă să existe într-o formulă de funcționare diferită: Centrul Internațional pentru Artă Contemporană București.

Transformat in fundație independentă ce oferă o bază profesională pentru afirmarea tinerilor artiști din România, programul lansat în 1993 are în continuare o funcție majoră în promovarea și susținerea artei contemporane în România.

Pe lângă numeroasele programe și evenimente dezvoltate pe parcursul celor 10 ani, rolul jucat de fundație a fost și este acela de platformă de comunicare între actorii majori din domeniul cultural aparținând sferei guvernamentale sau ONG precum și acela de canal de comunicare cu scena artei internaționale prin apartenența la diferite rețele internaționale de artă contemporană.

Funcționând într-o epocă a interdisciplinarității, a interconexiunilor pe fondul unei permanente căutări de redefinire, de generare de noi curente, CIAC își propune în 2003 o revizuire a strategiei sale de acțiune printr-o apropiere între sfera artei și sfera afacerilor.

Noii parteneri ai fundației în acest demers sunt: compania de relații publice DCCommunication și Salonul de Creație Headvertising care și-au asumat misiunea de a asista fundația în partea de comunicare și atragere de fonduri din sfera privată către domeniul artei contemporane.

Această aniversare ne oferă prilejul de a adresa mulțumirile noastre în primul rând domnului George Soros și Fundației pentru o Societate Deschisă care au lansat și sustinut această initiativă până în 2002. A-i numi pe toti cei care s-au implicat in activitatea centrului ar face o  lista foarte lunga din care ar exista mereu riscul de a omite pe cineva. De aceea, fara a-i numi, adresam multumirile noastre celor care au construit acest proiect, care au participat în cadrul comisiilor consultative, partenerilor, colaboratorilor, prietenilor, participanților în cadrul programelor inițiate de centru, tuturor celor care s-au implicat și au urmarit activitatile CIAC aprobator sau critic și nu în ultimul rând consiliului de administratie CIAC, noilor parteneri și echipei de coordonatori care au făcut ca acest program să împlinească 10 ani.

Pentru a sărbători acest moment, vă invităm sa fiți alături de noi, marti 1 aprilie, la vernisajul expoziției artistului Călin Man care se va bucura și de prezența autorului!

Irina Cios