perjovschi dan on Thu, 27 Feb 2003 17:22:08 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] context


Citeva stiri, acelasi context

1) Romania libera, vineri 21 februarie, publica in facsimil scrisoarea directorului regional al Bancii Mondiale Andrew Vorkink care refuza politicos propunerea Guvernului Romaniei de-a primi in dar o replica identica (30 metri 30 tone) a Coloanei lui Brancusi. Sfatul bancherului catre guvernul condus de-un iubitor de arta este ca replica sa fie oferita Centrului Pompidou Paris sau Galeriei Nationale de Arta din Washington.

2) Presedintele UAP patronul galeriei Dominus, Zamfir Dumitrescu va fi numit Ministru al Culturii… Muzeul national de arta contemporana a achizitionat o lucrare de Horia Damian cu suma de 80.000 de dolari. (Academia Catavencu 25 feb-3martie 2003)

3) Cu ocazia inaugurarii locului unde se va construi “Orasul artistilor” (56 de locuinte-atelier de 48.000 dolari bucata) prim ministrul Adrian Nastase a facut citeva aprecieri cu privire la Palatul Parlamentului: “ s-ar putea pune picturi pe panouri de lemn, picturi in abside. Mai fac artistii ceva pentru Stat, mai da si Statul un ban. Ne intelegem noi.” (Adevarul, miercuri 26 februarie 2003)

4) Muzeul National de arta contemporana sectia Sala Dalles/Libraria Noi, organizeaza in aceasta perioada Expo Martisor!!

 Do you Yahoo!?
Yahoo! Tax Center - forms, calculators, tips, and more