Iosif Kiraly on Sat, 8 Feb 2003 23:47:05 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Stagii AIESEC pentru arte vizuale


 
 
----- Original Message -----
Sent: Monday, February 03, 2003 4:06 PM
Subject: D-nului Iosif Kiraly

Buna ziua!

 

D-nule Iosif Kiraly, am obtinut adresa dvs de la Fundatia Artelor Vizuale, de la  Vivi Dragan. Ma numesc Andreea Stancu si fac parte dintr-un grup de tineri al caror scop este sa aduca o schimbare calitativa in societatea romaneasca si in comunitatea locala. Acest grup de tineri entuziasti si dinamici s-au reunit in cadrul unei asociatii cu renume global, cu a carei viziune se identifica toti. Numele acestei asociatii ce activeaza la nivel global este AIESEC.

 AIESEC inseamna de fapt Asociatia Internationala a Studentilor Interesati in Economie si Management (Association Internationale des Etudiants en Sciences Economique et Commercialles)  si actioneaza in prezent in 85 de tari, printre care si Romania, unde existam in 12 dintre cele mai mari orase.  

 

 Pentru mai multe informatii despre:

 

ą AIESEC la nivel global  >    www.aiesec.org (in limba engleza)

ą AIESEC Romania  > www.aiesec.ro

 

 

DE CE ATI PRIMIT ACEST MAIL?

 

Asa cum am mentionat anterior, AIESEC Romania are 12 comitete locale. Noi facem parte din AIESEC in Craiova, comitet local ce a initiat in acest an un nou proiect, intitulat ART-X, proiect despre care ati mai aflat cate ceva in vara anului 2002.

Scopul acestui proiect –ART-X-  este de a realiza stagii de practica si pentru studentii ce vor sa lucreaze in domenii precum artele plastice, design industrial si vestimentar, fotografie de arta, si alte locuri de munca ce solicita o persoana competenta in domeniul artelor vizuale ( fotografie, pictura, design, grafica, benzi desenate, arta textila etc).

 

 

Misiunea AIESEC este dezvoltarea tinerilor şi īmplinirea potenţialului uman, misiune pe care o sustinem prin toate activitatile desfasurate de AIESEC in prezent. Activitatea principală a AIESEC , desfasurata inca din anul 1948, este schimbul internaţional de studenţi prin care un student sau absolvent are posibilitatea să lucreze īntr-o companie, organizatie guvernamentala sau non-guvernamentala din altă ţară īn care există un comitet local AIESEC. Prin acest program, denumit “Stagiile Internationale de Practica Studenteasca” se realizeaza intelegerea diferentelor culturale atit din punct de vedere al studentilor, cit si al entitatilor cu care intra in contact.

Pentru pentru o Universitate/companie/fundatie/organizatie, a participa la Programul Internaţional de Practică Studenţească semnifică a beneficia de studenţi sau absolvenţi cu o pregatire temeinică, ce aduc īn cadrul mediului de lucru o nouă perspectivă, cu bune cunoştinţe de limbi străine, capabili de a pune īn practică ideile lor inovatoare.

Pentru un student sau absolvent, un stagiu internaţional de practică facilitat de AIESEC aduce o experienţă de īnvăţare unică şi oportunitatea dezvoltării personale şi profesionale.

 

In prezent, studentii pot beneficia de stagii de practica AIESEC pe urmatoarele domenii:

 

1)       Economic: Contabilitate, marketing, management/administrarea afacerilor,finante, resurse umane, economie generala

2)       Tehnic: programare si dezvoltare software, management si dezvoltare web, gestiunea retelelor si a bazelor de date, inginerie

3)       Dezvoltare: educatie, stiinte sociale, mediu,asistenta sociala, dezvoltarea comunitatii, lingvistica

 

Mai multe informatii despre aceste Stagii si despre conditiile de participare la un stagiu puteti gasi pe cele 2 pagini de web scrise mai sus, sau direct, pe http://www.aiesec.ro/exchange/become.htm#intro

 

Completand aceste stagii, ART-X doreste sa adauge un nou domeniu:

 

ARTELE VIZUALE: arte plastice, design industrial si vestimentar , fotografie de arta, arhitectura si alte locuri de munca ce solicita o persoana competenta in domeniul artelor vizuale ( fotografie, pictura, design, grafica, benzi desenate, arta textila, design-ul accesoriilor etc).

 

Am apelat la dumneavoastra, deoarece consideram ca aceste stagii ar putea fi o oportunitate pentru tinerii dumneavoastra colaboratori, studenti sau absolventi, o oportunitate de a-si completa cunostintele acumulate in facultate si de a avea parte de o experienta internationala de lucru, de a descoperi noi perspective de abordare a meseriei lor si de a aduce rezultatele acestei experiente in mediul lor local.

 

         Un prim pas in obtinerea acestui stagiu este participarea la un proces de selectie, bazat pe testarea competentelor de limba (engleza) si a celor in domeniul specializarii sale. Acest lucru se va intampla in martie, la Craiova, dar pentru a facilita comunicarea , vom folosi un sistem de inscriere prin intermediul mailului.

 

        Astfel, cei care doresc sa participe la aceste Stagii sau sa afle mai multe informatii  vor trebui sa ne trimita un mail pana la 22 februarie 2003In acest sens, va solicitam ajutorul pentru a putea face cunoscuta aceasta oferta cat mai multor tineri pe care-i cunoasteti si care se incadreaza in profilul descris 

 

      Intrucat la Oficiul National al Burselor de Studii in Strainatate nu se primesc solicitari prentru Conservator, Arte Plastice si Teatru, consideram ca programul nostru este o oportunitate pentru studentii de la Arte Plastice, Design oferindu-le posibilitatea perfectionarii in timpul unui stagiu in strainatate, in cadrul unei companii sau al unei organizatii non-guvernamantale din una din cele 83 de tari din lume in cadrul carora AIESEC are comitete locale.

 

Asteptam un raspuns prompt din partea dvs,

 

Andreea Stancu

Stancu.andreea@aiesec.net

Coordonator Stagii Dezvoltare

 

AIESEC Craiova, Romania     

craiova.ro@aiesec.net

Fax: (+40251) 406 117


Add photos to your messages with MSN 8. Get 2 months FREE*.