bikvdpol on Fri, 23 Jul 1999 18:29:32 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

nettime-nl: funeral party + show


This is to invite you to participate in my last project in Rotterdam.
On Sunday the 25th of July at 3 pm I am planning a lunch party in the garden at Duende. This will be the setting to shoot some photograpphs as well as a video. The photographs will not be posed or formal; I am only asking you to come and enjoy the afternoon. I would like to have as many people as possible together at 3 pm, and you are welcome to saty as long as you like. Please bring anyone you like. My only request is that everyone wear black and/or white clothes.

I will provide foor. It would be great if you could bring something to drink. Please let me know whether or not you are able to come. See you there.

Mira


Tijdens het weekend van 30 juli en 1 augustus zullen Anita Di Bianco en Mira Bernabeu hun werk presenteren. Di Bianco en Bernabeu zullen projecten presenteren die zij hebben ontwikkeld gedurende hun 3 maanden durende verblijf in de gastateliers bij Duende

De opening van de presentatie vindt plaats op vrijdag 30 juli van 19.00-22.00 uur
Zaterdag 31 juli en Zondag 1 augustus open van 14.00-18.00 uur. 

Mira Bernabeu presenteert een serie werken waarmee hij in gaat op de verschillende aspecten van de dynamiek die plaatsvindt tussen toeschouwer, regisseur en (foto- of video) camera. 
Het gemeenschappelijke element hierin is het gebruik van de kist die goochelaars gebruiken voor hun theatrale act waarbij een lichaam Œdoorgezaagd¹ wordt. Dit spel met de het combineren van een fotografische set en de mis-en-scene van de goochelaarsperformance bekritiseert het traditionele gebruik van het menselijk lichaam in het portret. De wijze waarop elke situatie opnieuw wordt opgezet door de participanten of de kunstenaar varieert per project, en resulteert zowel in werken die eenvoudig de spontane aktie van de toeschouwer dokumenteren, als werken waarin Mira de participanten volledig regisseert. 

Anita Di Bianco nodigde zes Rotterdamse kunstenaars uit om stukken tekst afkomstig van verschillende bron voor de video camera voor te dragen. De teksten, die door Anita werden ontwikkeld en aangepast voor het project, hebben de intentie eerder de kijker dan de spreker te impliceren -- door het gebruik van een taal die ritmisch en repeterend is in de stijl van een lied of gezang, trekken de teksten de kijker tegelijkertijd aan en dagen hem uit. Het project presenteert een soort gedecentreerd portret, waarin het subject indirect wordt blootgegeven door middel van een abstracte, vertellende Œstem performance¹: door de pauzes, de gebaren, de precisie en ambiguïteit van taal en -eigenschappen zoals toon, articulatie, de verschillen in toonhoogten en stembuigingen.

Naar aanleiding van het tijdelijke werk- en gastverblijf bij Duende hebben Mira en Anita tevens in samenwerking een project ontwikkeld waarin overlappingen en relaties in hun benadering tot uiting komen.

U wordt van harte uitgenodigd tijdens de opening of één van de volgende dagen.


stichting D U E N D E aktiviteiten TAMBOERSTRAAT 9  3034 PT  ROTTERDAM  TEL/FAX + 31 10 4138810/4146528 
--
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet toegestaan zonder
* toestemming. <nettime-nl> is een gesloten en gemodereerde mailinglist
* over net-kritiek. Meer info: list@dds.nl met 'info nettime-nl' in de
* tekst v/d email. Archief: http://www.factory.org/nettime-nl. Contact:
* nettime-nl-owner@dds.nl. Int. editie: http://www.desk.nl/~nettime.