Geert Lovink on Thu, 10 Oct 2019 17:34:55 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] MoneyLab #7: Outside of Finance, Amsterdam, 14/15 november 2019


14 en 15 november, Tolhuistuin, Amsterdam
MoneyLab #7: Outside of finance, over de privatisering en digitalisering van geld

Digitale geldstromen worden in no-time mainstream. Denk aan microbetalingen en datahandel, of aan technologiegigant Facebook die onlangs aankondigde de markt op te komen met een cryptocurrency, de Libra, en een bijkomend betaalsysteem. Met de digitalisering van geld, spelen er interessante vragen op: wat betekenen de nieuwe geldsystemen voor onze keuzevrijheid? Wie heeft eigendom over de persoonlijke gegevens van gebruikers? Hoe worden waarden zoals zorg en onderwijs gewaardeerd in een economie die wordt beheerst door commerciële financiële systemen? En nu de cryptohype mainstream is geworden, komt de vraag naar de definitie van geld opnieuw aan de orde.

Op 14 en 15 november staan deze actuele kwesties centraal tijdens de zevende editie van MoneyLab: Outside of Finance. Het symposium is gevuld met workshops, kunst optredens, presentaties en discussies over ontwikkelingen in de financiële technologie. In de strijd tegen de privatisering van cryptocurrencies, is een belangrijke rol weggelegd voor kunst, activisme en design. Denk aan cryptocurencies bij technofestivals of zelfgeorganiseerde uitwisselingssystemen in vluchtelingenkampen. Onderzoekers, kunstenaars, programmeurs, ingenieurs en andere geïnteresseerden zijn daarom van harte uitgenodigd om hun ideeën over alternatieve netwerkeconomieën te delen.

MoneyLab is een initiatief van het lectoraat Netwerkcultuur van de Hogeschool van Amsterdam, onderdeel van het kenniscentrum CREATE-IT, en is hét podium voor kritische reflectie over het ontwerp van geld, de democratisering van financiële systemen en nieuwe ontwikkelingen in fintech. Het evenement vindt plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord.

Voor kaarten en het programma:  <http://networkcultures.org/MoneyLab7>networkcultures.org/MoneyLab7 <https://networkcultures.org/moneylab/events/moneylab-7-outside-of-finance/>
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).