Patrice Riemens on Mon, 30 Sep 2019 08:27:38 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Roberto Saviano over de advocaten moord.


Aloha,

Vernietigend commentaar van Roberto Saviano (‘Gomorra’) in het Italiaans weekblad l’Espresso van deze week, naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum. “Het vals bewustzijn breekt in Rotterdam” is de titel van het artikel, waarin Ne'erland’s dubbele moraal en bewust ontkennen van de zware criminaliteit op eigen bodem gefileerd wordt.

Saviano schrijft dat hij door een aantal Nederlandse media benaderd is om het voorval te duiden . Zijn antwoord was dat de Nederlandse samenleving nu een punt van ‘no return’ heeft bereikt, en zich eindelijk, eens en voor al, zou moeten realiseren dat het hun eigen land is dat bewust besloten heeft om een vrijhaven te zijn voor s’werelds grootste narcohandelaren, alsmede een belastingparadijs midden binnen Europa. En dat het deze volslagen gebrek aan verantwoordelijkheid zich verbergt achter een masker van moralistische onbuigzaamheid jegens Zuid-Europese landen. Maar als Nederland uit deze – objectieve - feiten geen consequenties trekt, het de rekening zal krijgen, dewelke heel gepeperd wordt (in het Italiaans: gezouten) .

Saviano schrijft verder dat de situatie in Noord Europa inzake zware, georganiseerde criminaliteit dramatisch is, maar dat de publieke opinie daar totaal niet van bewust is het allemaal ziet als een probleem binnen ethnische ghetto’s. In Nederland is de situatie het ergst, door een combinatie van geografische ligging (nog afgezien van de Nederlandse Antillen …), en van bewust economisch beleid.

Na de nadruk te hebben gelegd op het feit dat het niet zozeer de spectaculaire liquidaties die het meest zorgwekkend zijn, maar de discrete, deftige stilte in de cirkels waarin en waarmee zware criminelen opereren. Zijn raad aan de Nederlandse overheid: doe echt iets aan controles in de havens, m.n. Rotterdam (nu het kind van de rekening, want omloop snelheid is alles) en stel nou es eindelijk orde op zaken in de financieele/belasting sector.


Ach ja ...

Ciaoui, p=7D!
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).