Geert Lovink on Sun, 23 Sep 2018 22:05:27 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Your liberation is bound up with mine, EYE 30 sept. 15.30


“Love and justice are not two. Without inner change, there can be no outer change; without collective change, no change matters.” - angel Kyodo williams

angel Kyodo williams

is te zien tijdens het special event

Your liberation is bound up with mine

zondag 30 september om 15.30 in

Eye Filmmuseum in Amsterdam

onderdeel van het 13e BFFE Film Festival.

Activist, schrijver, sociaal visionair en maverick Zen leraar, angel Kyodo williams wordt

‘the most vocal and intriguing African-American Buddhist’ genoemd.                       Zij focust in haar werk op authentieke gerechtigheid, liefde, verbondenheid, sociaal kapitaal, intersectionaliteit en het bouwen van een spirituele samenleving.

Zij staat bekend als iemand die niet bang is zich uit te spreken of tegen de stroom in te gaan. In een interview eerder dit jaar zei ze: “With all due respect, I’m not nation-building around Buddhism. I just want it to work - I want people to be liberated.” Of: ‘Het is onvoldoende om je op te sluiten in spirituele centra en geld te verdienen aan mindfulness, terwijl de wereld in brand staat’.

Williams, 50, was van jongs af aan al een feministisch activiste. Zij werkte ooit als boekhouder voor de hiphop artieste Queen Latifah, en ze was co-eigenaar van een cybercafe in Brooklyn met filmmaker Spike Lee en zangeres Tracy Chapman als financiers. Zij is de tweede zwarte vrouw in de VS die als Zen leraar geautoriseerd werd, en auteur van twee boeken: Being Black: Zen and the Art of Living with Fearlessness and Grace, en Radical Dharma: Talking Race, Love and Liberation.

Tijdens Your Liberation is Bound up with mine spreekt angel over transformatie en over het potentieel en de noodzaak om progressieve idealen en sociale bewegingen nieuw leven in te blazen met een spirituele en ethische basis.

De middag begint met de vertoning van de film Resilience, Vision for a New America, die de opkomst van spiritualiteit verbeeldt die voor het einde van theologisch kolonialisme staat, en tegen seksueel misbruik, armoede en white supremacy. Naast hoofdprotagonist angel Kyodo williams zien we Robert Thurman, schrijver en professor bij Columbia University, Charlene Carruthers van Black Youth Project en Xiuhtezcatl Martinez, Native American milieu-activist en hiphopartiest ( zie foto). 

Na een keynote toespraak zal angel in dialoog gaan over liefde, bevrijding en het vinden van een gemeenschappelijke basis in de VS en Nederland, met:

Mercedes Zandwijken, directeur van Keti Koti Dialogues Tables en specialist in het bespreekbaar maken van polariserende onderwerpen. Zij wil het bewustzijn over innerlijke en sociale conflicten en blinde vlekken uitlichten die voortkomen uit de complexe, historische en sociale achtergronden van de Nederlandse slavernij en het koloniale verleden, om nieuwe inzichten te verkrijgen die leiden tot een samenleving vrij van discriminatie en racisme.

Yvonne Zonderop, auteur, journalist en bestuurder met een grote staat van dienste, is vaste medewerker van de Groene Amsterdammer en columnist bij SER Magazine. In april 2018 kwam haar boek Ongelofelijk uit met als ondertitel: Over de verrassende comeback van religie. Yvonne gaat in dialoog over het maatschappelijke belang en de rol van religie in onze hedendaagse seculiere samenleving. Is het tijd om de angst voor religie overboord te gooien?

Nina Polak, schrijver en redacteur voor De Correspondent. Met hun specifieke en openhartige opvattingen over de rol van nieuws in de moderne samenleving publiceert De Correspondent columns, artikelen en boeken die een grote en toegewijde aanhang trekken.

De film is engels gesproken, met Nederlandse ondertitels; voertaal gesprek is Engels.

Your liberation is bound up with mine vindt plaats op zondag 30 september om 15.30 uur in het Eye Filmmuseum, en is onderdeel van het 13e Buddhist Film Festival met als thema Radical Presence. Voor het volledige programma zie www.bffe.eu <http://www.bffe.eu/> of www.eyefilm.nl/themas/buddhist-film-festival-europe-2018 <http://www.eyefilm.nl/themas/buddhist-film-festival-europe-2018> 

Voor meer persinformatie:

Babeth M. VanLoo, directeur BFFE Email: filmart@xs4all.nl tel: 06-51549270

Meino Zeillemaker, bestuurslid BFFE Email: meinoz@xs4all.nl <mailto:meinoz@xs4all.nl> tel 06-44508855
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).